TAJÊ: Hiçbir güç bizi topraklarımızdan ayıramaz!

Êzidî Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzidî- TAJÊ), Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek, “Hiçbir güç bizleri topraklarımızdan ayıramaz, burada direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Türk devletinin 1 Şubat gecesi Şengal, Maxmur ve Rojava’ya yönelik kapsamlı hava saldırısına ilişkin yazılı açıklamada bulunan TAJÊ, “korkakça bir saldırı” dedi.

TAJÊ, “Dün geceki saldırıların, DAİŞ’in Hesekê ve Sinaa cezaevlerindeki saldırılardan hiçbir farkı yok. Hesekê’de mağlup olan Türk devletiydi ve DAIŞ esirlerini yeniden Şengal ve Rojava’ya saldırmaları için serbest bırakamadı. DAIŞ ile bunu yapmak istedi ama bu sefer amacına ulaşamayınca kendisi devreye girdi” diye tepki gösterdi.

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi’nin Ocak ayında Türk büyükelçisi ile görüşmeyi hatırlatan TAJÊ,  “Hesekê’ye yapılan saldırının ardından Kazımi, Şengal’i ziyaret etti ve dönüşünde Türk büyükelçisi ile görüştü. Bu toplantıdan sonra bu saldırıların meydana gelmesi tesadüf değildir. Şengal’e yönelik saldırılar gerçekleştiğinde Irak hükümetinden herhangi bir ses çıkmadı” ifadelerini kullandı.

TAJÊ, “Bir kez daha tekrar ediyoruz hiçbir güç bizleri topraklarımızdan ayıramaz, burada direnmeye devam edeceğiz. Savaşçılarımızın ve halkımızın direnişini kutluyoruz. Halkımızın duruşu Şengal’e özerkliği ve özgürlüğü getirecek” diye ekledi.

Êzidî toplumuna da çağrıda bulunan TAJÊ, “Cemaatimiz bilsin ki bu saldırı milli varlığımızı ve tarihimizi hedef alıyor. Halkımızı siper olmaya çağırıyoruz Êzidî annelere tarihi önemde bir rol düşüyor” diye kaydetti.