Tanrıkulu, Van'da yerine kayyum atanan eşbaşkanları ziyaret etti

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlarına dayanışma ziyaretinde bulundu.


CHP  İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yerleri gasp edilen HDP’li Van Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’ya dayanışma ziyaretinde bulundu. HDP İl Örgütü binasında gerçekleşen ziyarette, CHP heyetinde Van İl Başkanı Mehmet Kurukçu da yer aldı. Eşbaşkanlar Ertan ve Avcı’nın yanı sıra partili milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Mensur Işık, Şevin Coşkun, Habib Eksik ile İl Eşbaşkanları Yadişen Karabulak ile Ümit Dede de görüşmeye katıldı.
Eşbaşkan Bedia Özgökçe Ertan, AKP hükümetinin her geçen gün meşruiyetini yitirdiğini ifade ederken, "Dayanışmayı büyütmeliyiz" dedi.
TANRIKULU: SADECE HDP'NİN GÖREVİ DEĞİL
CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise, hükümetin kendisini mahkemelerin yerine koyarak haklarında herhangi bir mahkumiyet kararı olmayan belediye eşbaşkanlarını mahkûm ettiğini söyledi. Tanrıkulu, "Hükümet muhalefete, Kürtlere siyaset yapma yolunu kapatıyor" diye konuştu.
Tanrıkulu, "Demokrasiye sahip çıkmak sadece HDP’li siyasetçilerin ya da sadece HDP’lilerin görevi değildir. Bizi de her gün düşmanlaştırıyorlar" diye belirtti.