YENİLENDİ

Tendürek’te 28 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Teperız karakoluna yönelik düzenlediği eylemde 28 asker ve kontranın öldürüldüğünü 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), 15 Eylül günü Ağrı’nın Tendürek alanında bulunan Teperız Karakoluna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlendiğini ve eylemde 28 asker ile kontranın öldürüldüğünü, 4 askerin de yaralandığını belirtti.

Tendürek’teki Teperız Karakoluna yönelik HPG gerillaları tarafından düzenlenen eylemin ayrıntıları şöyle:

“Şehit Andok Êriş devrimci hamlesi kapsamında 15 Eylül günü saat 20.45'te gerillalarımız tarafından Ağrı'nın Tendürek alanında bulunan Teperız Karakoluna yönelik kapsamlı eylem düzenlenmiştir. Bu Karakolda 25-30 arası asker ve çok sayıda kontra da yer almaktadır. İki koldan düzenlenen eylemde Güçlerimiz 15 dakikada tepeye saldırı düzenlemiş ve tüm mevziler denetime alınmıştır. Bu tepedeki mevzilerde 21 cenazenin üzerine gidilirken, kuleye de bomba mesafesinde saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu Kulede 11 asker bulunmaktadır. Bu Kule etkili bir biçimde vurulmuş ve birkaç kaçan asker dışında Kule içindeki askerler ile birlikte imha olmuştur. Yine burada 2 askerin içinde bulunduğu minibüs de etkili vurulmuş ve 2 asker öldürülmüştür. Bu tepenin büyük kısmı gerillalarımızın denetimine girdikten 1 Panzer müdahale etmeye çalışmıştır. Etkili vurulan bu Panzerde bulunan askerlerden 5'i ölürken 4'ü de yaralanmıştır.

Sabah saatlerine kadar eylem alanı çevresi havan, obüs ve tanklarla bombalanmıştır. Yine helikopterler de birçok yeri vurmuştur.

Eylemi gerçekleştiren gerillalarımız 6 adet TC ordusu askerlerine ait silahı kaldırmış, 20'ye yakın silah da imha edilmiştir. Yine 1 panzer ile minibüs imha edilmiştir. 

Eylemlerde net gözle görülen 28 asker ve kontra ölürken, 4 askerin yaralandığı tespit edilmiştir.

HPG ve YJA Star gerillalarımız tarafından düzenlenen bu eylem son süreçte şehit düşen Mahir, Sipan, Şiyar ve Eylem yapılmıştır. Eylemi gerçekleştiren gerillalarımız sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştırlar.”