Tevgera Azadî'den Kerkük'e göç eden Xurmatûlu ailelere destek

Tevgera Azadî Kerkük İl Teşkilatı, 16 Ekim saldırıları sonrası Xûrmatû'dan göç ederek Kerkük'e yerleşen aileleri ziyaret ederek, göçmen ailelere temel ihtiyaç malzemeleri desteğinde bulundu.

Tevgera Azadî Kerkük İl Teşkilatı, Irak ordusu ve ona bağlı Heşdî Şabî güçlerinin 16 Ekim'deki saldırıları sonrası Xûrmatû'dan göç ederek Kerkük'e yerleşen aileleri ziyaret ederek, göçmen ailelere temel ihtiyaç malzemeleri desteğinde bulundu. Kente göç eden çok sayıda aileyi ziyaret eden Tevgera Azadî Kerkük Teşkilatı üyeleri, ailelere kışlık malzeme yardımında bulundu.

Ziyaretleri ve çalışmalarına ilişkin ajansımıza konuşan Tevgera Azadi Kerkük Bölgesi Eşbaşkanı Nevzat Bekir, saldırılar sonrası Xurmatû ve köylerinden çok sayıda ailenin Kerkük'e göç etmek zorunda kaldığını belirterek, göç eden ailelerde dayanışmak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattıklarını kaydetti. Ailelerin kente göç ettiği günden beri ailelerin yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Bekir, bundan sonra da söz konusu ailelere desteklerinin süreceğini belirtti.

Tevgera Azadi Kerkük Bölgesi Eşbaşkanı Rihan Hemadî ise Xurmatû ve diğer bölgelerden göç eden ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için bir komite kurduklarını dile getirerek, "Bu ailelerimizle dayanışmak bizim temel görevimizdir. Bizler de bu nedenle bir komite kurma kararı aldık. Elimizden ne geliyorsa ailelerimiz için yapmaya hazırız" dedi.