Tevgera Azadi: Erşet Salihi Türk devletinin aynası mahiyetindedir

Tevgera Azadi, Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında “Kovulması gereken, Kürdistan Bölgesi’ni yıllardır işgal eden Türk devletinin zihniyetidir” dedi.

Tevgera Azadi a Civaka Kurdistan (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında konuşan sözcü Tara Hisen Irak Türkmen Cephesi ITC Başkanı Erşet Salih’in ‘PKK teröristtir’ ve “Kerkük’ten çıkmalı” sözlerine tepki göstererek, “Erşet Salih’in karşıtlığı arkasında kimlerin olduğunu gösteriyor. 2014 yılından bu yana gerilla güçleri peşmerge ile birlikte nerede gerektiyse savaştı ve savaşmaya da devam ediyor. Kürdistan’ın savunulması için şehitler verdi. Gerilla, Kürdistan’ın savunma gücüdür. Maxmur’da 4, Kerkük’te 2, Şengal’de 250 şehit verdi” dedi.

‘BİZ BU BÖLGEDEKİ TÜM GERİLLA GÜÇLERİNİ DESTEKLİYORUZ’

Gerilla ve peşmergenin şimdiye kadar aynı mevzide yer aldığını belirten Hisen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu bölgedeki tüm gerilla güçlerini destekliyoruz. Burada kalmalarını da istiyoruz. Çünkü onlar hem cephedeki peşmerge gücü hem de halk için moral değeri haline gelmişler.” 

‘ONLARIN VARLIĞININ GÜNEY’DE HİÇBİR FAYDASI YOK’

Peşmerge komutanı Wista Resul’un dünkü konuşmaya dikkat çeken Tevgera Azadi sözcüsü Hisen şunları söyledi: “Wista Resul’ün açıklamasını destekliyoruz. İspatlandı ki; Kürdistan’ı savunma güçleri birdir. Wista Resul’ün konuşması, arkasında Türk devleti olan Erşet Salih gibilerinin konuşmalarını boşa çıkardı. Wista Resul gibi bizlerin de düşmanlarımıza karşı cevabımız olmalı. Aslında kovulması gereken, Kürdistan Bölgesi’ni yıllardır işgal eden Türk devletidir. Krizlere neden oldular, güvenilecek de bir güç değil. Türk devleti işgalciliğiyle Kuzey ve Rojava Kürdistan’ın da halkımızı katlediyor. Güney Kürdistan’da da aynı şeyi yapmak istiyor. Onların varlığının Güney’de de hiçbir faydası yok, bundan sonra da olmayacak. 

‘YAŞANAN SORUNLARIN ARKASINDA MUTLAKA İŞGALCİLERİN PARMAĞI VARDIR’

Sözcü Tara Hisen son olarak Kürdistan’ın birliğinin parçalanmasına yönelik bu tür açıklamaların karşısında bir bütün olarak karşı bir duruş göstermek gerektirdiğine değinerek “Biz Tevgera Azadi olarak yüzlerce kez Kerkük ve Xurmatu’yu ziyaret ettik ve bölgedeki tüm etnik yapılarla görüştük. Halkların birlikte yaşaması ve buradaki sorunların çözümü için sürekli projelerimiz oldu. Eğer burada sorunlar yaşanıyorsa arkasında mutlaka işgalcilerin parmağı vardır. Erşet Salih’i kınıyoruz ve tüm taraflardan da bu konuda tutum sahibi olmalarını istiyoruz. Ki, Salih gibileri öyle kolay kolay Kürtlerin birlikteliğini parçalayıcı cümleler kurmaya kalkmasın” dedi.