TJA’lılardan Şenyaşar ailesine ziyaret

Adalet Nöbeti’nin 752’nci gününde Şenyaşar ailesine eşlik eden TJA’lı aktivistler, “Emine annenin mücadelesi hepimizin en onurlu mücadelelerinden biridir” dedi.

Şenyaşar ailesinin 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 752’inci gününde devam ediyor. “Şenyaşar ailesi için Adalet” pankartı önünde nöbetlerini sürdüren aile, iftarını burada açtı. Ailenin bugünkü iftarına Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri eşlik etti. İftar programına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Riha Milletvekili Ayşe Sürücü ve Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayları da katıldı. İftar yemeği sonrası basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘MAYIS’TA BAHARI GETİRMEYE SÖZ VERİYORUZ’

TJA aktivisti Sema Ayşeoğlu, Emine Şenyaşar’ın, ailesini katleden faillerin cezalandırılması için uzun süredir Adalet Nöbeti’ni sürdürdüğünü hatırlatarak, “Emine annenin mücadelesi hepimizin en onurlu mücadelelerinden biridir. Kadınlar olarak her alanda birbirimizden güç alarak mücadelemize devam ediyoruz. AKP-MHP iktidarı, Urfa’da genel seçimler için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı birinci sıradan aday göstermekle hiçbir adaleti sağlayamayacaktır. Adalet bu şekilde sağlanamaz. Failler cezalandırılmadan, Emine annenin talebi yerine getirilmeden adalet hiçbir şekilde yerine getirilemeyecektir. Adaletsizliği sürdürmeye devam eden iktidar, Mayıs ayında gitmek zorundadır. Bizim mücadelemizle mutlaka gidecektir. Biz kadınları olarak Mayıs ayında baharı getirmeye söz veriyoruz. Hep kazandık. Birlikte çalışıp birlikte kazanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ardından konuşan Emine Şenyaşar ise, “Kadınlar iftarlarını yanımızda açarak beni mutlu etti. Biz yalnız değiliz. Sahiplenenlerimiz çoktur. Kimse, ‘yalnızlar’ demesin. İnşallah oğlum bir an önce bırakılıp evine gelecek” dedi.