TJA ve Barış Anneleri'nden Bismil'de taziye ziyareti

TJA ve Barış Anneleri, Bismil'deki arazi kavgasında yaşamını yitiren 9 kişi için kurulan taziyeleri ziyaret etti.

Amed'in Bismil ilçesine bağlı Şidada Mahallesi'nde 15 Haziran'da çıkan olaylarda yaşamını yitiren Taş ve Alyamaç aileleri için Şidada ve Sarihuseyin mahallelerinde kurulan taziyeleri Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Adalet Kaya, görevi gasp edilen belediye eşbaşkanlarından oluşan kadınlar ziyaret etti.

İlk olarak Sarı Hüseyni Mahallesi’ne giden TJA ve Barış Anneleri, buradaki kadınlara başsağlığı diledi. Kent Milletvekili Adalet Kaya, savaş politikalarının, şiddet politikalarının insanları öldürdüğünü belirterek, "Barış tesis etmek, barışmak bizim geleneklerimizde var. Öyle bir kültürümüz var. Ne yazık ki bugün karşı karşıya olduğumuz durum üzücü. Bizim kültürümüzde bir araya gelmek, konuşmak, uzlaşmak var. Bu bizim kültürel yapımızın en uygun halidir" dedi. Kaya, konuşmasının sonunda ailelere başsağlığı diledi.

 Ardından heyet Şidada Mahallesi’nde kurulan taziyeyi ziyaret etti. Burada söz alan Barış annesi Havva Kıran, "Allah yaralılara şifa versin. Ailelere sabır versin. Amed gibi bir yerde bu tarz olayların olması bizi üzüyor. Bu olayların önünü tutmasak sorunlar yaşayacağız. Aramızda böyle sorunlar olmamalı. Böyle ölümler gerçekleşmemelidir. Bizler Barış Anneleri olarak çok üzgünüz. Böyle olaylar bizlerin arasında yaşanmamalıdır. El ele vererek bu kavgayı sonlandırıp barışı tesis edelim" diye konuştu.