Tolhildan: Dağlarda şehit Zîlan çizgisinde mücadele ediyoruz

Gerçekleştirdiği fedai eylemle sembolleşen Zeynep Kınacı'yı anan HPG gerillası Azad Tolhildan, “Eylemini büyük bir irade, inanç ve kararlılıkla yaptı. Bugün bizler de Kurdistan dağlarında şehit Zîlan çizgisinde mücadele ediyoruz” dedi.

HPG gerillası Azad Tolhildan, şehadet yıl dönümünde Zîlan’ı (Zeynep Kınacı) andı ve Zîlan’ın fedai eyleminin yarattığı etkiye değindi.  


1996 yılında Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik suikastla Kürt halkını ve özgürlük hareketini tasfiye etmek istediğini belirten HPG savaşçısı Azad Tolhildan, şehit Zîlan’ın fedai eylemi ile düşmanın bu saldırılarının boşa çıkarıldığını ifade etti. Düşmanın suikast saldırısına karşı şehit Zîlan’ın 30 Haziran 1996 yılında Dersim’de fedai eylem yaptığını hatırlatan Azad Tolhildan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Heval Zîlan eylemini büyük bir irade, inanç ve kararlılıkla yaptı. Eylemi düşmanın üzerinde de büyük bir etki yarattı. Düşman şoka uğradı ve ciddi bir kırılma yaşadı. Yine hareketimizde de Önderliğin yarattığı direniş ve mücadele çizgisinin amacına ulaşması sağladı. Zap, Avaşîn, Metîna başta olmak üzere Kurdistan dağlarında mücadele eden yoldaşlarımız Heval Zîlan’ın fedai çizgisini sürdürüyor. Tüm savaş alanlarında yoldaşlarımız şehit Zîlan çizgisinde direniyor. HPG ve YJA Star savaşçıları olarak heval Egîd, Zîlan, Delal Amed’in izinden giderek mücadelemizi büyük bir inançla sürdüreceğiz.”