TUAY-DER kongresi yapıldı: Tecride karşı ayağa kalkmalıyız

TUAY-DER, 2’nci olağan kongresinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a tecride tepki gösterdi, "Tek gündemimiz tecrit olmalı, ayağa kalkılmalı" mesajını verdi.

Tutuklu ve Yükümlü Ailelerle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed Şubesi, “Tecridi kıralım, özgür yaşamı kuralım” şiarıyla 2’nci olağan kongresini Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) binasında gerçekleştirdi. Kongreye Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik Ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Barış Anneleri, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), 78'liler Girişimi Derneği, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Amed Alimler Derneği katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona “İşkence insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçtur. Cezaevlerinde işkence uygulamalarına son verilsin”, “ Hasta tutsaklara özgürlük”, “ Bila tecrit were bidawkirin zindan werin valakırın” ve “Tecrit sonlandırılsın zindanlar boşaltılsın” pankartları asıldı.

'TEK GÜNDEMİMİZ TECRİT OLMALI, AYAĞA KALKILMALI'

Açılış konuşması yapan Mehmet Ergün, ağır bir süreçten geçildiğini belirterek, bu süreçte herkesin görevini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Mehmet, “Herkes bu süreçte ağır bedeller verdi, fakat yine de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Önümüze koyduğumuz hedefleri yerine getirmeliyiz. Mesela Sayın Öcalan tecrit altındadır. Ne aile ne de avukat görüştürülmüyor. Bu kabul edilemez ve insanlık suçudur. Bizler ne yapmalıyız diye tartışmalıyız, çalışmalarımızı büyütmeliyiz ki tecrit kaldırılsın. Tek gündemimiz tecrit olmalıdır. Herkes ayağa kalkmalıydı. Eskiden bir hafta görüş olmayınca kıyametler kopuyordu fakat 28 aydır haber yok ama ses çıkmıyor. Zaman bizden çalışma istiyor” dedi.

Konuşmalarda tutsaklara sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

 Yeni dönem eşbaşkanları Vahap Günay ve Hacice Güneş oldu.