Türk devleti ot toplamaya giden sivilleri bombaladı

Güney Kürdistan’da Lolan bölgesindeki Şekif Dağı çevresinde ot toplamaya giden bölge sakinleri Türk devleti tarafından bombalandı, yaralıların olduğu bildiriliyor. 

 bölgeden alınan bilgiler göre işgalci Türk devleti Güney Kürdistan’da bir kez daha sivilleri hedef aldı. 

Şekif Dağı çevresinde ot toplamaya giden siviller,obüs ve havan atışlarının hedefi oldu. 

Saldırılarda bazı sivillerin yaralandığı öğrenildi, ancak sayıları ve durumları hakkında bilgi alınamadı. 

Çevre köylerden çok sayıda kişinin de Türk devleti aleyhine sloganlar eşliğinde alana doğru giderek sivilleri bölgeden çıkarmaya çalıştığı bilgisi alındı. 

26 TEMMUZ’DA DA İKİ SİVİL KATLEDİLMİŞTİ

Son haftalarda işgalci Türk devletinin sivilleri doğrudan hedef alan saldırıları tırmandı. 26 Temmuz günü savaş uçakları Amediye’nin Bamerne bölgesindeki Hesepirkê köyünde sivillerin bulunduğu iki aracı bombaladı. Saldırıda iki sivil hayatını kaybetti. 

15 HAZİRAN’DAN BERİ EN AZ 9 SİVİL KATLEDİLDİ

22 Temmuz günü Hıristiyan Barış Grubu –Kürdistan (Christian Peacemaker Teams-CPT), Türk devletinin 15 Haziran’da Heftanîn’e başlattığı işgal saldırılarından bu yana en az 7 sivilin hayatını kaybettiği, yılın başından beri ise bu sayısının 15’e çıktığını bildirmişti. 26 Temmuz’daki saldırılarla birlikte yaşamını yitiren sivil sayısı, 15 Haziran’dan beri 9’a yükseldi. 

CPT-Kürdistan, 2015 yılı Ağustos ayından bu yana Türk devletinin Güney Kürdistan’daki saldırılarından dolayı 85 kişinin hayatını kaybettiği, 95 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.