Turan: Amaç Yıldız ailesini korumak

Şenyaşarların davasında savunma yapan avukat Bülent Turan, "Hazırlanan iddianame ve incelenen görüntüler Yıldız ailesini korumaya yöneliktir" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınlarının işyeri ve hastane basarak katlettikleri Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil ile Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’a ilişkin açılan davanın 2'nci duruşması Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Söz alan Şenyaşarların avukatı Bülent Turan, hazırlanan iddianame hukuka aykırı olduğunu, yine hazırlanan iddianame Yıldız ailesini korumaya yönelik olduğunu ve yürütülen soruşturmanın hukuka aykırı olduğunu söyledi. Tüm görüntü kayıtları ve delillerin Yıldız ailesinin lehine olduğunu belirterek, "İşlenen cinayet kamufle ediliyor. Görüntüler tek taraflı olarak, Yıldız ailesini korumaya yöneliktir" dedi.

Olay mahallinde birden fazla tanık olduğunu ve bunların dinlenmesini talep ettiklerini söyleyen Turan, "Olay esnasında orada olan tanıklara ulaşılmamış. Yürütülen soruşturmada tanıklara ulaşılmayarak, soruşturma farklı bir yöne çekilmiştir. Savcılığın yapmadığı soruşturmayı mahkemeden talep ediyoruz. Mahkeme tanıklara ulaşmalı, yine görüntülerdeki kişilerin hangi eylemin yaptığını tarafsız bir şekilde araştırmalıdır" diye konuştu.

Bülent son olarak şunları söyledi: "Müvekkilimi Fadıl yine diğer müvekkillerimizin planladığı bir durum yoktur. Müvekkillerimiz saldırıya maruz kalmıştır. Bunu müvekkillerimizin saldırısı var olan saldırıyı bertaraf etmeye yöneliktir. Biz bunun hukuka uygunluğunu talep ediyoruz. Yine tanıkların araştırılmasını talep ediyoruz. Yine hastanedeki saldırı ile iş yerindeki saldırılar birbirinden ayrılamaz. Çünkü dükkanda başlayıp hastanede davam eden bir süreçtir. Biz iki soruşturmanın birleştirilmesi ile hakkaniyete ulaşacağına inanıyoruz" dedi.

Verilen aradan sonra mahkeme heyeti Fadıl Şenyaşar ve Enver Yıldız'ın tutukluluğuna devam kararı vererek, bir sonraki duruşmayı 2 Ekim tarihine erteledi.