Türk devleti Güney Kurdistan’da yeni üsler inşa ediyor

İşgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’da yeni askeri üsler inşa ettiği bildirildi.

RojNews’in yerel basına dayandırdığı haberine göre iki gün önce işgalci Türk devleti Gelî, Amêdiyê ve Hakkari dağları ile Çarçela’da yeni askeri üsler kurdu.

Türk devletinin yeni üslerle Medya Savunma Alanları ve gerillanın direniş alanlarına yakınlaşmak istediği belirtiliyor.

KDP’li askeri güçler işgalci Türk devleti ile birlikte hareket ederken, Peşmerge Bakanlığı’ndan bir kaynağın Türk devletinin yeni üslerle gerilla hareketlerini takip etmeyi ve saldırılarını arttırmayı amaçladığını belirttiği ifade edildi.

ONLARCA ASKERİ ÜS VAR

Türk devleti son yıllarda Güney Kurdistan’daki üslerini hiç olmadığı kadar arttırdı. Onlarca askeri üs kurulmuş durumda. Binlerce askerin konuşlandırıldığı Güney Kurdistan topraklarında helikopterler, insansız hava araçları kalkış yaparak, saldırılarda bulunuyor.  Askeri üslerin yanısıra MİT merkezleri ve casusluk ağları var.

Sadece Şêladize çevresindeki tepelere ve dağlara 10 dolayında askeri üs kuruldu. Haziran ayında Hawlati gazetesine konuşan akademisyen Dilşad Nesrullah, “Bu askeri üsler Mam Reşo, Kêrya Dêrê, Serê Darê ve Kelha Bêde alanlarında bulunuyor. Ayrıca, Türk devleti büyük bir askeri gücü bölgede konuşlandırmış durumda" demişti.

Şeladizeli yöneticilerden Rizgar Ubê ise bu kasabanın sınırları içerisinde 85 köyün tamamının boşaltıldığını belirtmişti.

KDP ve Güney Kurdistan hükümetinin bu işgal saldırıları ve askeri üslere herhangi bir tepkisi olmazken, Bağdat hükümetinin tepkileri ise söylemden öteye geçmiyor.