Türk devleti KDP desteği ile gerilla mevzilerine yol götürüyor

İşgalci Türk devleti, KDP’nin desteğiyle gerilla mevzilerine doğru yol yapmaya çalışırken, kepçelerle gerilla mevzilerini yıkmayı amaçladığı bildirildi.

İşgalci Türk devleti Şehîd Delîl Batı Zap Bölgesi’ne yönelik saldırılarını iki yıldır aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Türk devlet güçleri geçen kış gerilla karşısında daha fazla darbe almamak için alandan geri çekilmek zorunda kalmıştı.

İşgalci güçler, söz konusu alanda tutunabilmek için yine KDP’ye başvurdu.

Uzun süredir Türk devletinin işgal saldırılarına açık destek veren KDP’nin yardımıyla yeni askeri üslerin kurulması hedefleniyor.

Türk ordusu KDP’ye dayanarak özellikle gerilla mevzilerinin üzerine yol getirmeye çalışıyor.

Alınan bilgilere göre, bu yol vasıtasıyla kepçeler getirilerek gerilla mevzilerinin yıkılması amaçlanıyor.

Alandan gelen görüntüler de gerilla direnişi karşısında ilerleyemeyen Türk devlet güçlerinin yol çalışmalarını ve KDP’nin suç ortaklığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Türk ordusunun gerilla eylemlerinden korunmak için döşediği perdeler de dikkat çekiyor.

TÜRK DEVLETİ KDP’YE DAYANARAK İŞGAL ETMEK İSTİYOR

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan da KDP ihanetine ilişkin şunları belirtmişti:

“Düşman esas olarak tıkanmıştır. Bunu çoğu kez söylüyoruz ama tıkanmıştır. Ne denetim sağlayabiliyor ne de çekiliyor. Geçen yıl Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Pirdoğan gibi bazı alanlardan çekilmişti. Bu yıl tekrar buralara gelip işgal etmek istedi ama bu kez KDP’ye dayandı. Geçtiğimiz yıl işgal edemediği, elimizden alamadığı yerleri KDP’nin desteğiyle işgal etmek istiyor. Hem Metîna’da -mesela Kanîmasî arkasında Girê Ortê dediğimiz bir sıradağa geçen yıl KDP güçleri yerleşti. Arkadaşlarımız buradaydı; dedik karışmayın ve oradan çekildik. Nasılsa dağ uzundur, bir kenarına yerleşebilirler, sorun değil dedik. Ama bu yıl düşman, helikopterleriyle gelip onların 100 metre yanında indirme yapıyor. Yani savunma altında indirme yapıyor, oradan araziye iniyor. Birkaç gün önce basında çıktı; KDP’nin karargahı önünde görünen o askerler, havadan inmişti. Çarçêl denen alanda da KDP’nin öncülüğünde yürüyüp Sêgir’ı aldılar. Yani bu şekilde hassasiyetlerimizi kullanmak, bundan faydalanıp KDP’ye dayanmak, işgal etmek ve yerleşmek istiyor. Türk devletinin konumu bu şekildedir. Güçlü olsaydı böyle yapmazdı. Zayıflıklarıdır. Bununla doğrudan Kürt-Kürt savaşını çıkarmak istiyorlar. Zaten bir savaş vardır. Bunun ne anlama geldiğini kamuoyu yorumlasın."