‘Türk devletinin Güney Kurdistan’daki terörüne engel olunmalı’

Tevgera Azadî, bir suikast sonucu şehit düşen siyasi mülteci Hüseyin Arasan’ın ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileyerek, “Türk devletinin Güney Kurdistan’daki bu terörüne engel olmaya” çağırdı.

Tevgera Azadî (Özgürlük Hareketi), Sülyemaniye’de 9 Haziran günü Mezopotamya İşçiler Derneği Üyesi Hüseyin Arasan’ın suikastle katledilmesi ardından bir açıklamada bulundu.

Yazılı açıklamada Kuzey Kurdistanlı Hüseyin Arasan’ın birkaç yıldır Güney Kürdistan’da mülteci olarak yaşadığı belirtildi.

Tevgera Azadî, güvenlik güçlerinin özgürlük talep eden Kürtler ve mültecilerin katledilmesine kayıtsız kaldığı tepkisinde bulunurken, Güney Kurdistan kentlerindeki bu istikrarsız durumun ulusal ve insani sorumluluk ile Kürtlükten uzak olduğunu vurguladı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Toplumsal ahlakımız, Kürt olmaları ve düşünceleri nedeniyle Güney Kürdistan’a sığınan insanlara bu iktidar çatısı altında saldırı düzenlenmesine izin vermeyecek düzeyde olmalıydı.

Siyasi partilerin, insan hakları örgütlerinin ve Birleşmiş Milletler’in olay karşısındaki sessizliği ve olaya karşı tavır geliştirmemeleri siyasi ve insani ahlakın bozulduğunun bir işaretidir. Bu nedenle özgürlük talep eden herkesi ve yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye ve Türk devletinin Güney Kürdistan’daki bu terörüne engel olmaya çağırıyoruz.

Şehit Hüseyin Arasan’ın ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyor ve ülkenin güneyinin özgür Kürtler için güvenli bir yer olmadığı için özürlerimizi iletiyoruz.”