Türk devletinin katlettiği Dilovan İşlek, son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucu şehit düşen Dilovan İşlek, Maxmur’da toprağa verildi.

Hewlêr’in Koye ilçesine bağlı Kanî Kendî köyü yakınlarında 17 Ekim’de  işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava arcı (SİHA) Maxmurlu bir aileye ait aracı hedef aldı. Dilovan İşlek adlı kişi şehit düşerken, araçta bulunan 3 kadın da yaralandı.

Şehit Dilovan İşlek'in cenazesi binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Binlerce kişi, Şehit Aileleri Kurumunda bir araya geldi. Saygı duruşunun ardından Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak bir konuşma yaptı.

'DÜŞMANI YENİLGİYE UĞRATACAĞIZ'

İşgalci Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Filiz Budak, şunları belirtti:
"Onurlu Kürtler işgalci Türk devletinin hedefi oluyor. Düşman o kadar rezil bir düşman ki onurlu Kürtten korkuyor. Bir Kürt için onlarca uçak kaldırıyor. Mültecilik yollarında doğan Şehit Dilovan yaşamı boyunca yurtsever duygular içinde büyüdü. Onun duruşu ve kişiliği yaşının çok üstünde bir olgunluktaydı. Maalesef yaşadığımız acılar çocuklarımızın yaşlarından çok daha büyük. Bu nedenle ne desek de yurtsever gençlerimizin emeğini karşısında azdır. Maxmur kampı halkı duruşuyla düşmanın korkulu rüyası olmuştur. Bizim duruşumuz ve varlığımız düşman için bir kabustur. Nefes aldığımız her dakika, örgütlenen her Kürt düşmanın yüreğinde bir derttir. Bu nedenle faşist düşman son bir haftada 3 kez Maxmurlulara yönelik hava saldırısı düzenledi. Ancak dün kamptan kilometrelerce uzaklıkta Koye’de Şehit Dilovan’ın aracı hedef alındı. Biz heval Dilovan’ın duruşunda düşmanı yenilgiye uğratacağız.”

BİRLİK ÇAĞRISI

Şehidin ailesi adına Mehmut İşlek de "Şehit Dilovan ilk şehidimiz değildir. Önder Apo ve Kürt halkının başı sağ olsun. İhanet yenilmediği sürece biz kazanamayacağız. Bu nedenle ihanete karşı birlik olmalıyız. Maxmurlu çocukların gözlerinden öpüyorum. Hepsi bizim çocuklarımızdır” dedi.

Şehidin annesi Helim İşlek de şöyle dedi: "Dilovan sadece benim çocuğum değildi. O hepinizin çocuğuydu. Başta Önderliğin, özgürlük gerillalarının, zindan direnişçilerinin ve Kürt halkının başı sağ olsun. Şehidime söz veriyorum: Onun davasından vazgeçmeyeceğim. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım.”

Şehit Dilovan İşlek’in cenazesi ‘Bimire xiyanet’ ve ‘Şehîd namirin’ sloganları eşliğinde Şehit Nûjîn Mezarlığı'nda defnedildi.