Türk devletinin 'kaybettiği' kadınlar için buluştular

İHD üyeleri ve kayıp yakınları, 25 Kasım vesilesiyle Türk devlet güçlerinin 'kaybettiği' kadınlar için buluştu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları, Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde eylemlerinin 772'nci haftasında bir kez daha bir araya geldi. Eyleme, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ile çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi de katıldı.
Bu haftaki eylemde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla gözaltında kaybedilen kadınların akıbeti soruldu.
İHD Amed Şubesi yöneticilerinden Suzan Mehmetoğlu Aksoy, kadın mücadelesinin önemine değindi.

HEDEP Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ise "Gerçeğin ortaya çıkmasından korkuyorlar" dedi.

Faili meçhul cinayete kurban giden ve 'kaybedilen' kadınların isimleri şöyle sıralandı: Makbule Ökden, Bedriye Gümüş, Ayten Öztürk, Rıdda Yavuz, Sedika Dal, Hamide Şarlı, Hatun Işık, Yeter Işık, Elif Işık, Gülizar Serin ve 3 yaşındaki kızı Dilek Serin, Lütfiye Kaçar, Gülinaz Tatu, Kadriye Tatu, Ayşenur Şimşek, Hatice Şimşek, Şükran Daş, Hatice Atalay, Fahriye Mordeniz, Zozan Eren, Neslihan Uslu, Konca Kuriş, Taybet İnan, Gülistan Doku ve Nagihan Akarsel.”

 
ÊLIH
İHD üyeleri ve kayıp yakınları, Êlih’te de eylemlerinin 608’inci haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Bu haftaki eylemde Dêrsim’de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun akıbeti soruldu.
İHD Êlih Şube yöneticilerinden Abdurrahim Sümeyye Gültekin Aykut, Doku'nun hikâyesini okudu.