Türk devletinin 'kaybettiği' Tekdağ ve Yetişen'i sordular

Kayıp yakınları, Türk devletinin gözaltında 'kaybettiği' Ali Tekdağ ve Ahmet Yetişen için buluştu.

Kayıp yakınları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şubesi yöneticileri ile Koşuyolu Parkı'nda bulunan Yaşam Hakkı Anıtı önünde 770'inci kez bir araya geldi.
Bu haftaki eylemde 13 Kasım 1994'te gözaltında kaybedilen Ali Tekdağ'ın akıbeti soruldu. Eylemde Tekdağ'ın eşi Hatice Tekdağ ile kardeşi İffet Mutaş da yer aldı.
Eşinin tek 'suçunun' Kürt olmak olduğunu söyleyen Hatice Tekdağ, kendisinin de kaçırılıp işkence gördüğünü ve ölümle tehdit edildiğini anlattı.
Tekdağ'ın hikâyesini İHD Şube Yönetim Kurulu üyesi Jiyan Ormanlı okudu.

 
ÊLİH
Êlih’te de İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 606’ncı haftasında Gülistan Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Eyleme kayıp yakınları, insan hakları savunucuları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Êlih Şubesi üyeleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) şubesi yöneticileri, HEDEP, DBP il örgütleri katıldı.
Bu haftaki eylemde 13 Kasım 1994 tarihinde Êlih’teki evinden gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Yetişen’in akıbeti soruldu. Yetişen’in kaybedilme hikayesini İHD Êlih Şube Eşbaşkanı Ahmet Şiray okudu.