Türk ordusu Bedlîs köylerinin kırsalını bombalıyor

Xîzan ilçesine bağlı 10 köy ve mezrada 'yasak' sürerken, köylerin kırsalı gece boyunca Türk ordusu tarafından bombalandı.

Bedlîs’in Xîzan (Hizan) ilçesine bağlı, Hûzeran, Akûnis, Govan, Lanîlan, Xûlepûr, Kekulan, Sûreh, Pertawan, Kuran, Mezra Pisyan köy ve mezralarında işgalci Türk devleti tarafından ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" 2. gününde devam ediyor. Önceki gece saat 21.00 sıralarında ilan edilen 'yasak' sonrası köylerin bulunduğu bölgelerde başlatılan askeri saldırılar ise sürüyor.

Türk ordusu, köylerin kırsal alanlarını gece boyunca bombalarken, yer yer silah sesleri de duyuldu. Sabah saatlerine kadar süren bombardımanın ardından havanın aydınlanması ile birlikte bu kez de karadan saldırılar devam etti.  

GÖZALTINA ALINANLAR SAVCILIĞA ÇIKARILACAK

Yerleşim yerlerine giriş-çıkış yasağı devam ederken, birçok bölgede köylülerin evlerinden çıkmasına engel olunuyor. Bu arada dün sabah saatlerinde Xûlepûr köyündeki ev baskınlarında gözaltına alınan Sakin, Muzaffer ve Bedrettin Altın adlı kişiler, bugün ilçeden Bedlîs’e götürüldü. Altın Ailesi'nin bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.