Türk ordusunun Rojava’ya saldırıları sürüyor

Türk ordusu ve çetelerinin Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu topraklarına dönük saldırılarının sürdüğü belirten YPG Basın Merkezi, yaşanan çatışmalarda netleştirilebilen 6 çete öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, SUK, DAIŞ çeteleri ile Türk ordusunun Rojava topraklarına dönük saldırılarına YPG savaşçıları tarafından cevap verildiğini belirtti. Yaşanan çatışmalarda net olarak 6 çetenin öldürüldüğü kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 Eylül saat 23:00- 24:00 arasında El-Nusra ve SUK çeteleri, Girê Qestel’deki mevzilerimize dönük saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin, anında müdahalesi sonucu yaşanan kısa süreli çatışmaların ardından çeteler alandan kaçmışlardır. Sonrasında uzak mesafeden ağır silahlar ve havanlarla aynı bölgeye dönük saldırı gerçekleşmiştir. Bölgede yaşanan çatışmalarda çetelerin ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

SUK’a bağlı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine dönük saldırıları devam etmektedir. 9 Eylül saat 17.00’de başlayan ve 10 Eylül öğle saatlerine kadar devam eden çete saldırıları Mesbeh ve Seken Şikeyf bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Saldırılara güçlerimizin cevap vermesi üzerine çıkan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete öldürülmüş ve 1 çete de yaralanmıştır.

10 Eylül gecesi, çete grupların Ezaz üzerinden Efrin’e bağlı Maranez köyüne saldırmıştır.

Bu sabah 07.00 ve 07.30 saatleri arasında çeteler, Cindirês ilçeve çevresine Grad füzeleri ile saldırmıştır. Saldırıların sonucuna bir sivilin yaralandığı netleştirilmiştir.”

Türk ordusunun Rojava-Kuzey Suriye Federasyon topraklarına yönelik saldırılarının da devam ettiği ifade edilen YPG Basın Merkezi açıklamasında, “Bu saldırı çerçevesinde Türk ordusu, 10 Eylül sabahı ağır silahlarla Kobanê’nin batısında bulunan Tilseriyê köyü yakınlarında bulunan mevzilerimize dönük saldırılar gerçekleştirmiştir.

Efrin’e bağlı Hemam köyünde Türk ordusuna ait keşif uçaklarının hareketliliği görülmüştür. Keşif hareketliliği ile eşzamanlı olarak SUK çeteleri Efrin’e bağlı Maranez köyü üzerinde Drone tipi keşif uçaklarını uçurmuştur.

10 Eylül saat 17.00’da DAIŞ çeteleri, Şedade’ye bağlı Malha köyüne havanlarla saldırmıştır. Uluslararası koalisyon uçaklarının da desteği ile cevap verilen saldırılar sonucu başlayan çatışmalarda netleştirilebilen 3 çete öldürülmüştür.

10 Eylül tarihinde, güçlerimiz Cerablus’taki çetelerle ilişkide olduğundan şüphelenilen 2 kişiyi Şexler kasabasında yakalamıştır” dedi.