Türkiye’den Nagihan Akarsel itirafı

Türkiye’nin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney, akademisyen-gazeteci Nagihan Akarsel’i kendilerinin katlettiğini itiraf etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur ​​Barzani’nin Türk devletinin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney ile bugün görüştü. Görüşme ardından Hewlêr’deki bir açılış töreninde konuşan Ali Rıza Güney, 4 Ekim günü Süleymaniye’de 11 kurşunla katledilen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi Editörü akademisyen-gazeteci Nagihan Akarsel’e ilişkin sorulan bir soru üzerine, Akarsel’in Türkiye tarafından katledildiğini kabul eden bir açıklama yaptı.

Güney, “PKK unsurları ile mücadele konusunda beklentimizi söyledim. Biz Irak’ın egemenliğine Irak’ın içindeki bazı unsurlardan daha fazla önem veriyoruz. Ne demek istediği anlarlar. Irak bizim kadim komşumuz ve dostumuzdur, kardeşimizdir. Irak’ta güvenlik, istikrar ve refah bizim önceliğimizdir. İkili ilişkilerimizi iki egemen devlet olarak terör örgütlerinden arınmış bir şekilde yürütmektir amacımız. Terörle mücadeledeki hassasiyetimiz ve beklentimiz de bundan kaynaklanmaktadır. PKK odaklı ve PKK ila iltisaklı odaklar hedeftir” dedi.