Türkmenoğlu’ndan yolsuzluğa devam

İltimas ve yolsuzlukla gündemden düşmeyen AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, şimdi de kurduğu paravan şirketlerle kayyum belediyelerinden nemalanıyor.

AKP’den 23. Dönem’in ardından son seçimlerde de bir kez daha milletvekili olan eski Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yolsuzluklarına devam ediyor. 

AKP Van Milletvekili Türkmenoğlu, özellikle İş-Kur’a listeler göndererek personel aldırmasıyla, kurduğu paravan şirketlerle yaptığı yolsuzluklarla biliniyor. Türkmenoğlu, yolsuzluk iddialarını ‘Belgeniz var mı kardeşim’ diyerek savuşturmaya çalışıyor. Türkiye’nin en önemli kalp damar hastanelerinden biriyken yıkılan İhtisas Hastanesi’nin yeri, Türkmenoğlu’nun ortak olduğu Global İnşaat’a verildi. Hastane arazisine talip olan ve 100 milyon TL veren firmalara ‘İmarda sorun var, yapamıyoruz’ diyen AKP’li Edremit Belediyesi, sadece 20 bin TL’ye peşkeş çekti.

Türkmenoğlu’nun marifetleri bununla da sınırlı değil. AKP’li Belediye Edremit’te imarsız alanları imara açıyor. Tapu sicil işlemleri, Türkmenoğlu’nun ortak olduğu Premar isimli emlak ofisi tarafından yapılıyor. Resmi sahipleri olarak AKP’li Edremit Belediye Meclis Üyesi Kerem Baynal ve Fatih Dülger görünüyor. Kayyum tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin billboard ve reklam işlerini de bu şirket yapıyor.