Tutsak aileleri: Çocuklarımızın davasını bırakmayacağız

Adalet Nöbeti'ndeki tutsak aileleri, "Çocuklarımızın davasının peşini bırakmayacağız" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların özgürlüğü için tutsak aileleri tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti 336’ncı gününde sürdü. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelen aileler adına açıklamayı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tutuklu kalmasını insan hakkı ihlali olarak gördüğü ve doktorların “cezaevinde kalamaz” raporu verdiği hasta tutuklu Civan Boltan’ın annesi Nazime Boltan yaptı.

Tutsak yakınlarının eylemine Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAYDER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar İlçe Örgütü ile Mezopotamya Dil ve Araştırma Derneği (MED-DER) üyeleri de katıldı.

Boltan, "Biz onlardan ağır bir şey istemedik, sadece çocuklarımızın haklarını verin, dedik. Oğlum ile o gün konuştuğumda, arkadaşlarının açlık grevine girdiğini söyledi. Demek ki çocuklarımızın haklarını vermiyorlar diye çocuklarımız greve giriyor. Bir kez daha söylüyoruz; biz çocuklarımızın davasının peşini bırakmayacağız” dedi.