Uca, Şengal katliamı etkinliklerine çağırdı

HDP Milletvekili Feleknas Uca, Şengal katliamına karşı yapılacak anma etkinliklerine katılım çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca, Êzidî halkının, en son 3 Ağustos 2014 DAİŞ çeteleri tarafından 73’üncü fermanı yaşamasının yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. DAİŞ saldırısı sonucu 5 ile 7 bin Êzidî kadın ve çocuğun esir alındığı, binlercesinin toplu mezarlara gömüldüğü, 450 bin kişinin ise göç ettirildiği, kadınların köle pazarlarında satıldığı katliamın dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini kaydeden Uca, halen çetelerin elinde 3 bin Êzidînin olduğunu ifade etti.

'ŞENGALLİLER DİRENİYOR'

DAİŞ'in Êzidîlere yönelik gerçekleştirdiği katliamı, Avrupa ve dünyadaki birçok ülkenin Êzidî Soykırımı olarak tanımladığını hatırlatan Uca, "Türkiye soykırımı tanımıyor" dedi.
Uca, "Şengalliler bir daha aynı katliama maruz kalmamak için öz savunma güçlerini oluşturmuş ve Şengal’e statü talep etmektedirler. Başları dik bir şekilde yeni yaşamı kuran bu direngen halkın yaralarını sarmak, katliamı tanımak ve bu halkın mücadelesine destek vermek hepimizin ortak görevidir" diye belirtti.

ANMALARA ÇAĞRI

HDP Milletvekili Feleknas Uca, 3 Ağustos tarihinin aynı zamanda “Kadın Kırımına Karşı Mücadele Günü” ilan edilmesini isteyerek, herkesi 3 Ağustos'ta tüm illerde yapacakları anmalara katılım çağrısı yaptı.