GÖRÜNTÜLÜ

Urfa’da AKP/Saray faşizmine karşı halk direniyor

DBP’li belediyelere kayyum atama adı altına yapılan darbeye karşı halk belediyelerde nöbete geçti. Suruç’ta seçilmişler AKP/Saray çeteleri tarafından darp edilirken, ara sokaklarda çeteler ile halk arasında çatışmalar yaşanıyor.

AKP/Saray rejiminin Kürt halkına karşı başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere başlatmış olduğu topyekûn savaş konseptine çerçevesinde halkın iradesiyle seçilen belediye yönetimlerine kayyum atamasıyla yapılan hak gaspına karşı halk iradesini sahiplenmek üzere belediyelerde nöbete geçti. AKP/Saray rejimi tarafından bugün itibariyle 28 belediyeye karşı yapılan irade gaspı kapsamında Urfa’nın DBP’li Suruç Belediyesi’ne de kayyum atandı. Kayyum atamaları karşısında Urfa’daki DBP’li belediyelere akın eden halk, belediyelerde nöbete geçti.

ARA SOKAKLARDA HALK İLE AKP/SARAY ÇETELERİ ARASINDA ÇATIŞMA

Suruç’ta belediye hizmet binasını etrafında çevik kuvvet ve zırhlı araçlar ile ablukaya alan AKP/Saray çeteleri, halkın belediyesine yaklaşmasına izin vermiyor. Halkın iradesine sahip çıkma direnişine karşı halka saldıran AKP/Saray çeteleri, tazyikli su ve gaz bombalarıyla halkı hedef aldı. Seçilmişleri darp eden AKP/Saray çeteleri, 4 kişiyi de gözaltına aldı. AKP/Saray çetelerinin tüm yönelimlerine karşı direnen halk bekleyişini sürdürürken, belediye etrafındaki ara sokaklarda yer yer polis ile halk arasında çatışmalar yaşanıyor.

‘HALKIMIZ İLE BERABER DİRENECEĞİZ’

Yaşanan hak gaspına ilişkin ANF’ye konuşan Suruç Belediye Eş Başkanı Halil Akbaş, yaşananların tek kelime ile özetinin faşizm olduğunu kaydetti. Halk iradesine darbe yapıldığının altını çizen Akbaş, “Bu bir hak gaspıdır ve faşizmden başka bir tanımlaması yoktur. Hukuksuzluktur. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Halkımız ile beraber bu hak ve irade gaspına karşı direneceğiz” dedi.

‘HALKIN İRADESİ GASP EDİLİYOR’

Şuan itibariyle polis ve çevik kuvvet tarafından belediye hizmet binalarının abluka altına alındığını aktaran Akbaş, “İçerde de kimi aramalar ve kendilerini yerleştirmeye dönük girişimler söz konusu. Bizi de belediyenin içerisine almıyorlar. Halkın kendi öz iradesi ile seçerek başa getirdiği yönetimin iradesine şuanda el konulmuş durumda. 15 Temmuz gecesi yapılan askeri darbe girişiminde halkı alana çağıran ve sözde demokrasi havarisi kesilenler, bugün aynı tarz ve yöntem ile halkın iradesini gasp ediyor” diye konuştu.

‘BUNLAR TEK KELİNE AÇIKLANABİLİR; FAŞİZM’

AKP/Saray çeteleri tarafından yapılan darbeye karşı gösterdikleri tepkilerinden ötürü darp edilerek, hakaretlere maruz kaldıklarını söyleyen Akbaş, şöyle devam etti: “Kitlemize de tazyikli su ve gaz ile müdahale de bulunuldu. Bunlar tek keline açıklanabilir. Faşizm. Gözaltına alınan arkadaşlarımız var. Biz direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Asla faşizme karşı boyun eğmeyeceğiz.”

HALFETİ, BOZOVA VE VİRANŞEHİR’DE HALK İRADE NÖBETİNDE

Öte yandan halk iradesi ile seçilen DBP’li belediye yönetimlerine yapılan darbeye karşı Urfa’nın Halfeti, Bozova ve Viranşehir belediyelerinde halk nöbet eylemine geçti. Belediye hizmet binalarında nöbet tutan halk, olası yapılabilecek irade gaspına karşı sonuna kadar direneceklerinin mesajını verdi.

...