Urfa polisi ülkücüler üzerinden provokasyon peşinde

Urfa’da polislerce yönlendirilen ülkücüler, yurtseverlerin işyerlerinin duvarlarına yaptıkları yazılamalar ile yurtsever işyeri sahiplerini teşhir ederek, sindirmeye çalışıyor.

AKP’nin Türkiye’de iktidara geldiğinden beri izlemiş olduğu tekçi ve inkarcı politikalar nedeniyle toplum içerisinde farklı düşünen kesimler hedef olmaya devam ediyor. Urfa’da yurtsever olan kişilerde bu noktada ırkçı ve faşistler güruhlar tarafından Urfa TEM polisinin de yönlendirmesiyle hedef olarak seçilen kesimlerden. Kafe ve restoran işleten yurtsever kişilerin iş yerlerinin bulunduğu adreslerde duvarlara ırkçı karalamalar yapılarak, sindirilmeye çalışılıyorlar.

İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Kent merkezindeki iş yerlerine dönük yapılan karalamalarda ülkücü figürleri ile askerde çatışmalara girip yaşamını yitirenleri siluetlerinin yer alarak “Akan kan bayrak”, “Şeriat” ve “İslam” gibi yazılar yazılıyor. Yurtseverleri teşhire dayalı yapılan girişime iş yeri sahipleri tepki gösterirken, duvarlara ve sokaklarda rastlanılan karalamalara dönük herhangi bir işlemin yapılmadı. Ülkücüler üzerinden provokasyon peşinde olan Urfa polisinin, sürekli olarak benzer konular ile gündeme gelmesi de dikkat çeken bir diğer konu.

‘BİZİ TEŞHİR ETMEYE ÇALIŞIYORLAR’

İsmini vermek istemeyen ve çalıştırdığı iş yerinin duvarlarına yapılan yazılamalara tepki gösteren bir esnaf, “Bununla bizi teşhir ederek sindirmeye çalışıyorlar. Bunların kimler tarafından da bize doğru yönlendirildiklerini çok iyi biliyoruz. En ufak siyasi içerikli bir hak talebini içeren duvar yazılamalarının üzeri bizzat polisler tarafından silinirken, aylardır bizi hedef alan bu yazılamalar duvarlarda duruyor. Bununla da yetinmeyerek, ara ara gruplar halinde yurtsever esnafların iş yerlerine gözdağı vermek üzere tipleri belli olan bu yandaşlarını gönderiyorlar” dedi.

‘BİZİ BUNUNLA DOĞRU BİLDİĞİMİZDEN VAZGEÇİREMEZLER’

Urfa TEM Şubesi polislerince hedef alındıklarını söyleyen esnaf, “Amaçları bize iş yerlerimize kilit vurdurarak kapattırmak. Birkaç kez yapılan duvar yazılarını biz kendimiz sildik. Ama her seferinde yeniden yazıldı. Bu iş kendini bilmeyen birkaç bilmezin yaptığı bir şey değil. Bizi bununla sindireceklerini ve görüşümüzü değiştireceklerini zannediyorlar ise yanılıyorlar. Biz doğru düşündüğümüzü her zaman savunmaya devam edeceğiz” diyerek, teşhire dayalı sindirmeye yönelimlerine tepki gösterdi.