Van Büyükşehir Belediyesi'nde taciz skandalı

Van Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumun atadığı bazı müdürlerin, iş başvurusu yapan kadınlara tacizde bulunduğu belirtiliyor.

Kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nde skandallar bitmiyor. Sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen büyükşehir belediyesi, şimdi de cinsel taciz ve kayıp köpek mamalarına ilişkin iddialarla çalkalanıyor. Van kayyumu M. Emin Bilmez’in 2 ay önce, "Benim etrafım menfaatçi adamlarla dolu, benim de gücüm bunlara yetmiyor" diyerek şimdiden kendini aklamaya çalıştığı skandallara her gün bir yenisi ekleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi'nde kayyumun atadığı bazı müdürler, iş başvurusu yapan kadınlara cinsel tacizde bulundu. Kayyum personeli iş başvurusu yapan kadınlara, "Bizimle olursanız, sizi işe alırız" şeklinde ahlaksız tekliflerde bulunması üzerine bir kadın, Van Valisi ve kayyum M. Emin Bilmez’e başvuruda bulundu. Kayyum Bilmez ise başvuruda bulunan kadına, "Elinde yeterince delil yok, nerden bileyim senin iftira atmadığını" diyerek herhangi bir işlem yapmadı. Ancak cinsel saldırıya maruz kalan genç kadın, müdürlerin kendisine attığı mesajları kayyum Bilmez’e gösterdi ve Cumhuriyet Savcılığına başvuracağını söyledi.

Kayyum Bilmez, bunun üzerine hakkında cinsel taciz iddiası bulunan müdürlerini çağırarak; "Hakkınızdaki iddiaları araştıracağız, bu araştırmamız bitinceye kadar sizi açığa alıyorum" diyerek kendilerini açığa aldığını söyledi. Açığa alınanlar arasında bir daire başkanının da bulunduğu öğrenildi.

KÖPEK MAMALARI KİME SATILDI

Van Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan bir diğer skandal ise köpek mamaları ile ilgili. Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi'nde sokak köpekleri için alınan 4 ton köpek mamasından sadece 300 kilosu dağıtılırken, geriye kalan 3 bin 700 ton mama ise ortadan kayboldu.

Van’da iki hafta önce Beyüzümü Mahallesi'nde yaşayan Kolcu ailesinin 6 yaşındaki kızı Ruken, kaybolduktan sonra evlerinin yaklaşık 500 metre ilerisinde köpeklerin saldırısı sonucu ölü halde bulundu. Ruken Kolcu’nun köpekler tarafından parçalanmasına rağmen belediye yetkilileri, "Olay mezbahaya yakın bir yerde gerçekleşmiş, sabahın erken saatlerinde orada sürü ile dolaşan köpekler maalesef bu üzücü hadiseye neden olmuştur" açıklamasında bulunsa da Van’da son günlerde kent merkezinde saldırganlaşan sokak köpekleri birçok noktada vatandaşlara saldırdı.

Ancak sokak köpeklerinin böylesine saldırganlaşmasının ardında ise başka sebepler yatıyor. Alınan bilgilere göre kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi köpek maması için Ocak ayında 100 bin tonluk köpek maması ihalesi yaptı. Yapılan ihalenin ardından mamanın bir kısmı kent merkezinde bulunan 10 bin sokak köpeğine dağıtılırken, yaklaşık 70 bin ton mama ise mama şirketlerine satıldı. Bu yüzden aç kalan sokak köpekleri çevreye zarar vermeye başladı.

Belediyede görev yapan ancak güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir yetkili; köpek mamasının ihalede alınan bedelin çok altında başka firmalara satıldığını ve buradan büyük bir haksız kazancın elde edildiğini söyledi.