Van'da Demokrasi Nöbeti: Bu yönetim tarzı diktatörlük

Van’daki Demokrasi Nöbeti’nde konuşan HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, "Böyle bir yönetim tarzının adı tek adam yönetimi ve diktatörlüktür" dedi.

Kayyum gasplarına karşı yapılan Demokrasi Nöbeti 40’ıncı gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe binası önünde gerçekleşen nöbete HDP milletvekilleri, Barış Anneleri, TJA’lı kadınlar ile halk katıldı. Nöbette HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu konuştu.

'UCUBE SİSTEM, DİKTATÖRLÜK!'

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak kötü yönetildiğine vurgu yapan Katırcıoğlu, AKP hükümetinin bağımsız ve tarafsız olması gereken devlet kurumlarının tümünü kendisine bağladığını ifade etti. Katırcıoğlu, “TRT tarafsız toplumdaki tüm görüşleri yansıtması gereken bir kurum olması gerekirken sadece iktidarın görüşlerini yansıtıyor. Bu devletin kurumu değil hükümet kurumu olduğunu açıkça ortaya koyuyor. AKP’nin geldiği bu noktanın nedeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen bu ucube sistem olduğu açık ve net bir şekilde ortada. Bir kişi emrindeki 16 danışmanı ile Saraydan ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Niyeti ne olursa olsun böyle bir yönetim tarzının adı tek adam yönetimi ve diktatörlüktür” dedi.  
Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’de (BM) yaptığı konuşmayı değerlendiren Katırcıoğlu, Erdoğan'ın herkese ders verdiğini ancak kendi ülkesinde yapılan adaletsizliği görmediğini ifade etti. Erdoğan’ın HDP ile ilgili sarf ettiği "terörle ilişkili" söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Katırcıoğlu, bu tür söylemlerin Türkiye’de bir kutuplaşma yarattığını söyledi. Katırcıoğlu, “Biz demokrasi talep ediyoruz. Anayasaya bakarsanız yürüyüş ve ifade özgürlüğümüz var ama ancak burada konuşabiliyoruz. Biz irademizin gasp edilmesine razı değiliz. Bunun sadece Kürtlere veya HDP’lilere yapılmış olduğu kanaatinde değiliz. Kayyum atama Türkiye halklarına yapılmış bir haksızlık, adaletsizliktir. Bir anti demokrasiye karşı eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.  
Nöbet, şarkılarla son buldu.