Van’da düzenlenecek ‘Tek Tip Kıyafet’ paneli yasaklandı

Van Valiliği HDP Van İl Örgütü’nün yarın yapmayı planladığı ‘Tek tip kıyafet’ panelini yasakladı. HDP Van İl Eş Başkanı Dede, yasaklama gibi durumların kendilerini engelleyemeyeceğini ve yarın Edremit’te panel için bir araya gelineceğini söyledi.

Yasağa tepki gösteren HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede şöyle konuştu:

“696 sayılı KHK ile tutsaklara tek tip kıyafet zorunluluğu getirildi. HDP olarak bizde bu uygulamanın hayata geçirilmesi durumunda yaşanacak sorunları dile getirdik ve bunun kabul edilemeyeceğini söyledik.

Ancak hükümet ısrarla buna ilişkin yönetmelik hazırlıklarını sürdürüyor. Biz de HDP olarak bu kıyafet uygulamasının hukuki, siyasi, toplumsal neden ve sonuçlarının neler olacağına ilişkin yarın Van TSO’da bir panel gerçekleştirmek istedik. Ancak OHAL rejimi ile yönetilen ülkemizde Valilik etkinliğimizi yasakladı” dedi.

Bu kıyafet uygulaması sadece tutsaklara değil tüm ülkeye giydirilmek isteniyor. Anayasada belirtildiği üzere siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunu engellemek demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Ancak bu tür faaliyetler bizi engellemeyecektir. Yarın saat 12.00’da Edremit il binamızda halkımızla bir araya geleceğiz.”