Van’da kayyumların maaş keyfi

Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu M. Emin Bilmez ve kayyum kaymakamlar 5 ayrı yerden maaş alırken, daire başkanları ve genel sekreter yardımcıları 4’er maaş alıyor.

Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerini 2016’da gasp ederek 6 yıldır zorla elinde bulunduran AKP-MHP blokunun kayyumları ve atadığı memurlar, yaptıkları yolsuzlukların yanı sıra birkaç makamda bulunarak kendilerine farklı isimler altında maaş çıkarıyor. 

Van’da bin 900 gündür eylem ve etkinlik yasağını uygulayan ve AKP’nin neredeyse tüm etkinliklerine katılan Van Valisi ve kayyumu M. Emin Bilmez, Valilik maaşının yanı sıra Belediye Başkan Vekilliği, VASKİ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Belvan A.Ş Yönetim Kurulu ve Belediye Meclisi Daimi Encümen üyeliğinden olmak üzere toplam 5 maaş alıyor. Van kayyumu Bilmez’in toplam maaşı 100 bin TL’ye ulaşıyor.

Van’ın ilçelerine atanan ve asıl görevi kaymakamlık olan kayyumlar ise kaymakamlık maaşlarının yanında kayyumluk, Belvan A.Ş Yönetimi Kurulu üyeliği, encümen ve meclis oturumlarından ayrı ayrı maaşlar alıyor.

GENEL SEKRETERLERİNE DE KIYAK

Kendisine bu imkanı yaratan kayyum Bilmez, genel sekreterlerine de büyük bir kıyak geçiyor. Kayyum Bilmez’in 4 genel sekreteri birçok farklı yerden maaş alıyor. Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, Belvan AŞ. yöneticiliği, meclis oturumlarıyla birlikte dört maaş alıyor. Genel Sekreter Nihat Arpa, Genel Sekreter Yardımcılığı, Mavikent AŞ. Yönetim Kurulu Yöneticiliği, Meclis oturumlarından ve encümen oturumlarından olmak üzere toplam dört maaş alıyor. Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özvan ve Mucip Tapan, Genel Sekreterlik Yardımcılığı maaşlarının yanı sıra Belvan A.Ş Yönetim Kurulu ve Mavikent Yönetim Kurulu Üyesi oldukları için çift maaşla ödüllendirildi.

MÜDÜRLER DE AYNI İMKANDAN FAYDALANIYOR

Kayyum Bilmez, müdürlerini de unutmadı. Yazı İşleri Kararlar Daire Başkanı Mirhaç Kaya, Daire Başkanlığından aldığı yüksek maaşın yanından Belvan A.Ş Yönetim Kurulu’ndan da maaş alıyor. Belvan A.Ş Müdürü Yusuf Coşar, normal memurluk maaşının yanında Belvan A.Ş’den de maaş alıyor. Valilik Özel Kalem Müdürü Mehmet Akkuş ise Valilik Özel Kalem Müdürlüğü görevinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nde de daire başkanı olarak maaş alıyor. Akkuş, ayrıca Belvan A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği de olmak üzere toplam üç maaş alıyor. Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Kamuran Sarıkaya da çift maaş alıyor.

YANDAŞ SENDİKA BAŞKANLARI DA

Kayyumların belediyeleri gasp etmesinden sadece memurlar yararlanmıyor, yandaş sendikalar da bu büyük pastadan payını alıyor. Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Medeni Sevinç, bir oğlunu sözleşmeli olarak Van Büyükşehir Belediyesi’ne aldırdı. Oğlunun Ulaşım Daire Başkanlığında şef olarak görevlendirilmesini sağlayan Sevinç, bir oğlunu kadrolu, bir oğlunu da mezarlıklar müdürü olarak belediyeye sokarak üç oğlunu da işe aldırmış oldu.