Xakurkê’de sabotaj eylemi: 3 Türk askeri öldürüldü

Xakurkê'de operasyona çıkan işgalcilere yönelik gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 3 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

XAKURKÊ’DE EYLEM

15 Nisan günü işgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesinde bulunan Ermuş alanında bir operasyon başlatmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten düşman askerlerine yönelik güçlerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 3 asker öldürülmüştür. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

GARE’YE HAVA SALDIRISI

14 Nisan günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesinde bulunan Çemankê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, yöre halkına ait bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.

2 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

9 Kasım 2019 tarihinde Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında işgalci TC ordusunun başlattığı bir operasyonda yaşanan hava saldırısı sonrası 2 arkadaşımız ile bağlantımız kopmuştu. Bağlantısı kopan 2 arkadaşımız da operasyon esnasında şehit düşmüşlerdir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Bahar Kandil
Adı Soyadı: Hamide Ali
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Yaze – Abdurrahman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Ağrı

 

Kod Adı: Tekoşin Şoreş
Adı Soyadı: Narin Akçay
Doğum Yeri: İstanbul
Anne - Baba Adı: Nurcan – Abdulkerim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Kasım 2019 / Ağrı

Tekoşin ve Bahar yoldaşlarımız işgalci devletlerin ve kapitalist sistemin halkımıza uyguladığı asimilasyon ve eritme politikalarına büyük bir inanç ve bilinçle direniş saflarına katılıp direnişi büyütmüşlerdir. Yüksek bir bilinç ve inançla özgürlük saflarına katılan yoldaşlarımız, Kürdistan’ın her bir parçasında etkin mücadele yürütmeyi amaçlamış ve bu uğurda üzerlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmişlerdir. Önder Apo’nun Özgür Kadın İdeolojisi ile kendilerini yetkinleştirerek geliştiren Bahar ve Tekoşin yoldaşlarımız, bulundukları her alanda öncülük misyonunda rol oynamışlardır. İşgalci ve talancı zihniyete karşı an be an mücadele içerisinde olan arkadaşlarımız, en son düşmana karşı verdikleri mücadele esnasında kahramanca direnerek şehadete ulaşmışlardır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımız idealleri olan özgür ve aydın yarınların geleceği için mücadelelerini zafere taşıyacağımızın sözünü yineliyoruz."