YBŞ: 15 Ağustos ruhu zafer ruhudur

YBŞ Genel Komutanlığı 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “15 Ağustos ruhu zafer ruhudur” dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Genel Komutanlığı, 15 Ağustos’un tüm Kürt halkı için bir milat olduğu belirterek “15 Ağustos tüm bölge halkları için özgürlük umudu ve düşmana karşı yeni bir yaşam ve örgütlülüğün temeli oldu. Bu temelde tüm halkımızın, mazlum halkların ve tüm bölge halklarının Diriliş Bayramı’nı kutluyor şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

15 Ağustos’un aynı zamanda ferman ve şehitler günü olduğunu ifade eden YBŞ, DAİŞ çetelerinin 14 Ağustos’ta Til Izêr ve Siba Şêx Xidir’da, 15 Ağustos’ta ise Koço’da yaptığı katliamları hatırlattı.

Açıklamada, “Yine 15 Ağustos 2018’de faşist bir saldırıyla Mam Zeki’yi şehit düşürdüler. Hareketimizin komutanı yoldaşımız ve halkımızın öncülerinden Seid Hesen yine aynı yöntemle şehit düşürüldü. Bu temelde tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, zafer sözümüzü yineliyoruz” denildi.

YBŞ şunları ifade etti: “Bizler de komutan ve öncülerimiz Mam Zeki ve Seid Hesen gibi asla geri adım atmayacak ve onların özgür Şengal hayallerini gerçekleştirene kadar mücadeleyi yükselteceğiz. Düşman 15 Ağustos ruhuyla verdiğimiz mücadele ve direnişle yenilgiye uğrayacaktır. 15 Ağustos ruhu zafer ruhudur. Tüm halkımız şehitlerimizle gurur duymalı, onların anılarıyla mücadeleyi yükseltmelidir. Halkımız Şengal’e dönerek örgütlülüğüyle düşmana hesap sormalıdır. Bu kutsal gün vesilesiyle halkımıza YBŞ’yle beraber mücadeleyi yükseltme çağrısında bulunuyoruz. Mam Zeki, Seid Hesen ve tüm ferman şehitlerini saygıyla anıyor, 15 Ağustos ruhuyla mücadeleyi yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz.”