YBŞ, Şengal’in yıldönümünde mücadeleyi büyütmeye çağırdı

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal’in özgürleştirilmesinin yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “güçlü bir ittifakla mücadeleyi sürdürmeye ve daha da büyütmeye” çağırdı.

YBŞ Komutanlığı, Şengal’in özgürleştirilmesinin 8’inci yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

DAİŞ çeteleri, 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e soykırım saldırıları başlatmış, işgal sırasında binlerce Êzidî’yi katlederken, binlerce kadın ve çocuğu da kaçırarak köle statüsüne indirgemişti. Halen binlerce kişinin akıbeti bilinmiyor. HPG-YJA Star gerillaları, gönüllü Êzidî gençleri ve YBŞ-YJŞ’nin desteğiyle 13 Kasım 2015 tarihinde Şengal’i DAİŞ çetelerinden temizlemişti.

YBŞ, “DAİŞ çeteleri ve KDP’nin ihaneti ile 8 yıl önce halkımız bir soykırımla karşı karşıya kaldı ve buna karşı direndi. Bu fedakarlık özellikle özgürlük gerillaları ve YPG-YJŞ savaşçılarının kahramanlığı ve emeğiyle ortaya konuldu. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Açıklamada, “Bu kahramanlar Mam Zeki, Egîd Civyan, Dilşêr Herekol, Nujînan, Çeko, Memo ve Rosyar, Şoreş Xiniz, Seîd, Berxwedan, Zerdeşt, Şîlan, Nujiyan, Dijwar ve Azad, ve Dîndarların öncülüğünde kutsal topraklarımızın özgürleştirilmesi için sonuna kadar mücadeleyi büyüttüler. Bizler bu kahramanların anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DAİŞ çetelerinin Êzidî halkına dair “hiçbir şey kalmaması için uğraştığını” belirten YBŞ, “Böyle bir zihniyete karşı mücadele etmek elbette kolay olmadı. O dönemde bizler için mücadele ve özgürlük savaşı kaçınılmazdı. DAİŞ çetelerinin halkımıza yönelik 2014 yılında gerçekleştirdiği fermanda tüm imkansızlıklara rağmen öncülerimizle tek bir felsefeyle örgütlenerek özgürlük mücadelesi yürüttük. Özgürlük gerillaları ve YPG-YPJ savaşçılarıyla birlikte düşmanın amaçlarına ulaşmasını engelledik” diye belirtti.

Açıklama şöyle devam etti: “Kahramanlarımızın bizlere bıraktığı vasiyeti halkımızla birlikte taşımaya devam ediyoruz. İnsanlık düşmanlarını bu topraklarda yenilgiye uğratabildiysek bugün de bizlere yönelik tüm saldırılara karşı güçlü bir ittifakla bu mücadeleyi sürdürebiliriz. Halkımız bu temelde inancını güçlendirmeli, yaşanan o günleri unutmamalı ve tüm kahramanlarımızın intikamı ve ellerindeki esirlerimiz için bu mücadeleyi büyütmelidir.”

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi; “Bedeli ne olursa olsun her türlü ihanet, saldırı ve baskıya karşı direnmeye devam edeceğiz. Özellikle işgalci Türk devleti DAİŞ’in intikamını almak amacıyla bir kez daha topraklarımızı işgal etmek istiyor. İhanetle bir kez daha bizlere yönelik fermanlar gerçekleştirmek istiyorlar. MİT ve işbirlikçileri aracılığıyla, özel savaşla ahlak dışı saldırılar yürütüyorlar. Ancak bu kadim toplum 2014 yılında direndiği gibi işgal ve soykırımlara karşı yine direnecektir.”

Açıklamada son olarak mücadeleyi büyütme sözü yinelenerek, şunlar söylendi; “Kendini feda eden tüm kahramanların yolunun takip edilek mücadeleyi zaferle taçlandırılacağız. Bu temelde başta Önder Öcalan olmak üzere kahramanlarımız, kahramanlarımızın aileleri, halkımız, YPG-YJŞ savaşçıları ve özgür dağlarda işgale karşı kahramanlık destanı yazan Kurdistan özgürlük gerillalalarımızı kutluyoruz.”