YBŞ savaşçıları kitlesel uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Sinûn’da katlettiği YBŞ savaşçıları Argeş Feqîr ve Berxwedan Şengalî, Şengal’de düzenlenen kitlesel törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Şengal’in DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin yıl dönümünde işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen YBŞ savaşçıları Argeş Feqîr ve Berxwedan Şengalî için Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliğinde kitlesel bir tören düzenlendi.

Şengal Özerk Yönetimi’ne bağlı tüm kurumların yanı sıra aşiret önderleri ve halkın katıldığı törende bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından kurumların mesajları okundu.

SALDIRILAR IRAK’IN GÖZETİMİ ALTINDA YAPILIYOR

YBŞ Komutanlığı adına konuşan Qendîl Qîranî, Türk devletinin Êzidî toplumuna karşı düşmanlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu: “Êzidîler için son derece kutsal olan Şengal’in özgürleştirilmesinin yıl dönümünde arkadaşlarımız şehit düştü. Bu saldırı, Irak güçlerine ait bir noktanın hemen yanında gerçekleşti. Böylesi bir yerde YBŞ araçları bombalanıyorsa, Irak bu saldırılardan haberdardır. Bu saldırılar, Irak’ın gözetimi altında gerçekleşiyor. Daha önce de arkadaşlarımız Irak güçlerine ait bir noktanın yanı başında hedef alınmışlardı. Şüphe duyulmasın ki bizler arkadaşlarımızın intikamını alacağız. Saldırılar ne düzeyde olursa olsun, asla geri adım atmayacağız” dedi.

KİMSE ÊZÎDÎ HALKIN İRADESİNİ KIRAMAYACAK

Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Hilwa Feqîr ise, “Düşman iyi bilmelidir ki bugün bir Argeş ve Berxwedan şehit düştüyse yarın binlerce Argeş ve Berxwedan doğacak. Bizler, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kimse kirli ayaklarını Şengal’in içerisine atamaz. Kimse Êzidî halkının iradesini kıramayacaktır.”

Şehit Argeş’in ailesi adına söz alan Xelef Sîncar da duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: ”Şehitler, görevlerini yerine getirdi. Her 50 yılda bir bu halka yönelik farklı bayraklar altında fermanlar düzenleniyor. Hedefleri, halkımızı ortadan kaldırmaktır. Ancak bilinsin ki Êzidîler şehit edilerek bitmezler.”

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Argeş ve Berxwedan’ın cenazeleri, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.