Yeşil Sol Parti Hakkari Adayı Düşünmez: Ana gündemim tecridin kaldırılması

Yeşil Sol Parti’nin Colemêrg Milletvekili Adayı Onur Düşünmez, ana gündeminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı mücadele olacağını söyledi.

Yeşil Sol Parti’nin Colemêrg (Hakkari) Milletvekili adayı Onur Düşünmez, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Colemêrg’de yaşanan sorunların çözülmesi için çaba sarf edeceğini söyledi.

Yeşil Sol Parti’nin 14 Mayıs seçimleri için milletvekili adayları kesinleşti. Colemêrg, 3 milletvekili çıkarıyor. Yeşil Sol Parti, Colemerg’de Vezir Coşkun Parlak, Öznur Partin ve Onur Düşünmez’i aday gösterdi.  

COLEMÊRG YEŞİL SOL PARTİ ADAYI DÜŞÜNMEZ KİMDİR?

 Avukat Onur Düşünmez, 16 Kasım 1990 tarihinde Colemêrg’in Gever (Yüksekova) İlçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Gever’de tamamlayan Düşünmez, 2012 yılında hukuk öğrenimi görmek üzere Dicle Üniversitesi'ne başladı, 2016 yılında mezun oldu. İstanbul ilinde yaptığı avukatlık stajından sonra avukatlık mesleğine başlayan Düşünmez, 2017 yılından sonra Gever’e yerleşerek avukatlık mesleğine burada devam etti. 2019 yılında Hakkari Barosu Yönetim Kurulu üyeliği yapan Düşünmez, 2020 yılında İHD ve TİHV’in ortak projesi olan İnsan Hakları Savunucularının Desteklenmesi Projesinin Kuzey Kurdistan'daki sekreterya görevini yaptı. Kobanê ve JİTEM davalarında avukatlık yapan Düşünmez, 2022 yılından bu yana da Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Colemêrg Şubesi’nde eşbaşkanlık görevi yürüttü. Düşünmez, Kürtçe, Türkçe ve orta düzeyde İngilizce biliyor.

'ANA GÜNDEMİM TECRİDİN KALDIRILMASI'

ANF’ye konuşan Bilmez, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ana gündemi olduğunu belirterek, tecridin ülkenin tamamında ana gündem olması için çaba sarf edeceğini söyledi. Ayrıca Kobanê ve JİTEM gibi toplumsal davalarda avukatlık yaptığını söyleyen Düşünmez, buradaki pratiklerle devlet politikasının değişiminde rol almayı düşündüğünü vurguladı. Düşünmez, Hakkari özelinde de gençlerdeki işsizlik ve bıkkınlığa ilişkin projeler geliştirmeye çalışacağını dile getirdi.