Yıldırım: Hasta tutsak babamdan intikam alıyorlar

Hasta tutsak Selim Yıldırım, doktor raporuna rağmen tahliye edilmiyor. Yıldırım'ın oğlu, duyarlılık çağrısında bulundu.

 

Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde kalan tutsaklardan işkence, zulüm haberleri gelmeye devam ediyor. Aynı zamanda hasta tutsaklar da tahliye edilmiyor. Erzincan T tipi Cezaevi'nde tutulan 54 yaşındaki Selim Yıldırım da birçok hastalığı olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Doktor raporu olmasına rağmen babasının tahliye edilmediğini belirten Oğul Metin Yıldırım, ailelerinden böylelikle intikam alındığını dile getirdi.

‘YARGILAMADAN CEZAEVİNE YOLLADILAR’

Bingöl'den Amed'e 2016 yılında tedavi için yola çıktığında ‘örgüte yardım ettiği' iddiasıyla babasının gözaltına alındığını belirten Metin Yıldırım, şunları belirtti: "Annem ve babam tedavileri için Amed'e geldikleri zaman amcamın evinde gözaltına alındılar. Hiçbir şekilde yargılanmadan babamı ‘örgüte yardım’ ettiği iddiası ile Bingöl cezaevine gönderdiler. Bir ara babamı Bingöl cezaevinden Trabzon cezaevine sürgün ettiler ve daha sonra da Erzincan cezaevine sürgün ettiler.”

'POLİSLER MAHKEMEYİ BASTI!'

Bir süre sonra Selim Yıldırım ve kardeşi Medeni Yıldırım'ın duruşmasının Bingöl'de görüldüğünü belirten Metin Yıldırım, devamında şunları dile getirdi: "Yargılama zamanında özel harekat polisleri duruşmanın yapıldığı salona baskın yaparak aile avukatımızı da salondan çıkardılar. Devlet böyle haksız bir şekilde ailemizden intikam almak istemektedir. Yargılanmadan yıllardır babam ve kardeşim haksız bir şekilde tutsak edilmektedir.”

‘CEZAEVİNDE HASTALANDI’

Babasının 1990’lı yıllarda birçok defa gözaltına alındığını belirten Yıldırım, defalarca işkenceye maruz bırakıldığını söyleyerek, şunlara vurgu yaptı: "Babamın tutsak bulunduğu koşullar hiç iyi değil, bu şekilde cezaevinde daha fazla tutulmaması lazım. Babam yıllardır tutuklu ve defalarca işkence gördüğü için kalp hastalığı, şeker, tansiyon ve kolestrol gibi birçok hastalığın pençesindedir. Eğer cezaevinde babama bir şey olursa sorumlusu devlettir.”

HALKA VE KURUMLARA ÇAĞRI

Babasının 1996'da cezaevinde ayağından ameliyat olduğunu belirten Metin Yıldırım, son olarak şunları kaydetti: "2002'de babam gene cezaevinde kalp ameliyatı geçirdi. Şimdi de birçok hastalığa yakalanmış. Adli Tıp Kurumunun raporuna rağmen babam tahliye edilmemektedir. Cezaevinde de babamın tedavisi yapılmamaktadır. Halkımız her yerde hasta tutsaklara sahip çıkmalıdır. Ben buradan bütün ilgili kişi ve kurumlara sesleniyorum; hasta tutsaklar için devreye girin. Başka tabutlar cezaevlerinden çıkmasın. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın.”