Mevzilerdeki YJA Star gerillaları direnişi anlatıyor

Türk devletinin saldırılarına karşı savaş mevzilerinde direnen YJA Star gerillaları, işgalci güçlere darbe vurmaya devam ediyor.

Türk devletinin 23 Nisan günü Zap, Metina ve Avaşin'e yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. HPG ve YJA Star gerillaları da işgal saldırına karşı direnişlerini sürdürüyorlar.

Cenga Xabur hamlesinde ön mevzide savaşan YJA Star gerillaları, Garê direniş ruhu ile işgalcilere geçit vermeyeceklerini belirtiyor. İşgalci Türk devletine karşı mücadele eden YJA Star gerillalarından Nuda, direnişe ilişkin şunları belirtiyor: "Türk devletinin saldırılarının başladığı tarihten bu yana düşmana karşı başarılı eylemler yapıyoruz. Eylemlerimize aralıksız devam edeceğiz. Bu eylemlerimizi aynı zamanda Zendura'yı savunmak için de yapıyoruz. İnanıyorum ki eylemden büyük bir başarı ile döneceğiz. Garê direnişi yolumuzu aydınlatıyor. Herkes bilsin ki biz kazanacağız."

DAĞLARIN DORUKLARINDA TARİH YAZIYORLAR

Düşmana karşı direnen kadın öncüler Kürdistan dağlarında amansız bir savaş veriyor. Düşmanın yüreğine korku salan kadın gerillalardan biri de Rojin. Başarılı geçen eylemlerine ilişkin konuşan gerilla Rojin, "Bu alan kadın arkadaşların, Apo'cu savaşçıların kaldığı bir alan. Düşmana karşı sonuna kadar direneceğiz ve işgalcileri yenilgiye uğratacağız. Bu eylemimizle Heftanin, Zap, Avaşin ve Metina'daki arkadaşlarımızın direnişini selamlıyoruz" diyor.