YJA-Star gerillası Penaber, Maxmur’da anıldı

YJA-Star gerillası Mardin Penaber (Beybun Kara) Maxmur Mülteci Kampı’nda anıldı.

Metina’nın Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda 4 yoldaşıyla 4 Temmuz 2022 günü şehit düşen YJA-Star gerillası Mardin Penaber (Beybun Kara), şehadetinin birinci yıl dönümünde Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) anıldı.

'KIZIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Şehit Aileleri Kurumu’nda kamp halkının katılımıyla, saygı duruşunun ardından başlayan anma töreninde şehidin ailesi adına babası Cemil Kara, şunları söyledi: "Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz. Şehit yalnızca bizim değil hepinizin şehididir. Ailesi olarak kızımızla gurur duyuyoruz. Sonuna kadar onların yolundan gideceğimize söz veriyoruz. Önder Öcalan başta olmak üzere tüm Kürt halkının başı sağ olsun.”

Şehit Aileleri Kurumu adına bir konuşma yapan Sarya Marinos, şehitlere sahip çıkmanın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkmak anlamına geldiğini belirterek, “Kürt halkının başı sağ olsun. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz ve sonuna kadar onların yolunda yürüyeceğiz. Kamp halkı ve mevzilerde savaşan yoldaşlarının başı sağ olsun” dedi.

Şehit Mardin Penaber’in yaşamını ve mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimiyle devam eden anma töreni, ‘Jin Jiyan Azadî’, ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ ve ‘Bijî Serok Apo’ sloganlarıyla tamamlandı.