YJA Star Gerillası Roj: 15 Ağustos Kürt halkının birliğinin miladıdır

Kurdistan tarihinin en önemli dönüm noktası sayılan ve Kürt halkının tarihsel mücadelesinin sembolü 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü gerilla alanlarında büyük bir coşku ile kutlanıyor.

YJA Star Gerillası Zîlan Roj, 15 Ağustos Atılımının 39’inci yıl dönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.


15 Ağustos Atılımı'nın Kürtlerin tarihsel mücadelesinin en önemli kesitlerinden biri olduğunu ve bugünün Kürt halkının diriliş günü olarak kutlandığını belirten Roj, “Başta Önder Apo olmak üzere tüm devrim şehitlerinin ve halkımızın 15 Ağustos Atılımı'nı kutluyorum” dedi.

KÜRT HALKININ DİRİLİŞİDİR

15 Ağustos Atılımı'nın Kürt halkının birliğinin sağlanmasının miladı olduğunu söyleyen Roj, “Egîd (Mahsum Korkmaz) arkadaşın öncülüğünde başlayan 15 Ağustos devrimci hamlesi, Eruh’ta (Dihê) patlayan ilk kurşun, Kürt halkı ve diğer halkların birliğinin sağlanmasının temellerini attı. Kürt halkı, Arap halkı ve dünya halkları arasında bir birlikteliği sağlamanın da amacıydı. 15 Ağustos Kürt halkının dirilişidir. Biz bu tarihi Kürtlerin yeniden doğuşu ve dirilişi olarak ele alıyoruz. Egîd arkadaşın öncülüğünde başlayan mücadele güçlenerek devam ediyor. Kürt halkının mücadelesi dünyaya mal olmuş ve her tarafa yayılmıştır. Bu mücadele günümüzde de deniz dalgaları gibi her tarafa yayılmıştır. Düşman tüm çabasını ortaya koymasına rağmen mücadelemizi kırmayı başaramıyor” dedi.

ÖNCÜ KADROLARIMIZIN YOLLARININ TAKİPÇİSİYİZ

Kürt halkının mücadelesinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve düşüncelerinin ışığında günümüze kadar geldiğini anımsatan YJA Star Gerillası Zîlan Roj, “Halkımızın mücadelesi bir aşamaya gelmiştir. Halkımız düşmanın dilini, kültürünü ve adını inkâr etmesine ve değerleriyle oynamasına artık izin vermeyecektir. Halkımız, Önderliğimizin fikir ve düşünceleri ışığında direnişini daha da güçlendirecektir. Halkımız artık düşmanını tanımıştır. 15 Ağustos Atılımı'nı gerçekleştiren savaşçılar, Egîd arkadaşın yoldaşlarıdır ve hareketimizin öncüleridir. Bu vesile ile partimize ve halkımıza öncülük yapan Egîd, Kemal Pir, Hayri Durmuş ve Mazlum arkadaşların yolunun takipçisi olduğumuzu belirtmek isterim. Bu arkadaşlar halkımızın öncüleridir. Onlar bizim yaşamlarımızın sembolleridir. Biz onların yolunun takipçileriyiz. 15 Ağustos Atılımı halkımıza kutlu olsun. Yaşasın Önder Apo, yaşasın devrim şehitleri, yaşasın Kürt halkı diyoruz” diye konuştu.