YNK, Goran, Yekgirtu ve Komala İslam KDP’siz toplanacak

Güney Kürdistan hükümetinin dört ortağı olan İslami Topluluk Partisi (Komala İslam) YNK, Goran ve İslam Birlik Partisi KDP’siz toplantı kararı aldı.

Kürdistan bölge parlamentosunda gurubu bulunan Komala İslam Grup Başkanı Merwan Gelali, krize çözüm yoları bulmak için dört patinin KDP’siz yapacağı ortak bir toplantı yapma önerisinde bulunduklarını açıkladı.

Konu hakkında parti yönetimlerinin gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda Başur Kürdistan’da yaşan ekonomik ve siyasi krizi aşabilmek için YNK, Goran Hareketi, İslami Topluluk ve İslami Birlik partilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Gelali, “Yapılan önerinin amacı krizi KDP’siz aşılabileceğinin iradesini ortaya koymaktır” diye konuştu.

Her dört parti toplantının gerçekleştirilmesi konusunda anlaşmaya vardığı, ancak toplantının yeri ve nedeninin henüz netleştirilemediği öğrenildi.

KDP dışında hükümette yer alan dört partinin gerçekleştirecekleri toplantı kararının, İslami Topluluk Partisi ile İslami Birlik Partisi’nin Kurban Bayramı sonrası bir yılı aşkındır Güney Kürdistan’da yaşanan ekonomik ve siyasi krizden dolayı hükümetten çekilme yönünde tartışmak ve karar vermek üzere toplanacaklarını açıklamalarından sonra verildiği öğrenildi.