YNK Politbüro Üyesi Ferman: Türkiye'nin Rojava ve Başûr’u işgal etme niyeti var

YNK Politbüro Üyesi Bîlêse Cebar Ferman, 100 yıl önce kurulan Türk devletinin artık sona erdiğini ve bundan dolayı Türk devletinin topraklarını genişletmek istediğini söyledi.

KNK öncülüğünde Başûrê Kurdistan Bölgesinde “Kürtler Lozan Anlaşması'nın 100’üncü yılında ortak yaşamla çözümü örüyor” başlığı altında düzenlenen çalıştaya katılan  KNK üyesi ve YNK Politbüro Üyesi Bîlêse Cebar Ferman, KNK üyesi ve Başûr Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi Üyesi Şoreş Xidir, ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

'TÜRKLER ROJAVA VE BAŞUR’U İŞGAL ETMEK İSTİYOR'


Türkiye’nin sınırlarını genişletmek istediğini belirten YNK Politbüro Üyesi Ferman, “Türkiye topraklarını genişletme isteğini açıkça dile getiriyor. Artık yüz yıl önce kurulan Türk devleti, yani Atatürk’ün kurduğu Türkiye sona ermiştir. Onun için şu andaki tüm çabaları topraklarını genişletmektir. Örneğin, Türkiye Lozan Antlaşmasından 16 yıl sonra Suriye’ye ait bir kenti referandumla kendine bağladı. Bunu Fransa’nın ittifakı ile yaptı. Bu da gösteriyor ki Lozan Antlaşmasının maddelerinde değişiklik yapılabilirmiş. Türkiye en başından beri Rojava ile Başûr'u topraklarına katmak istiyor. Yine Yunanistan ve Bulgaristan’ı da istiyor. Kürtler bu oyun ve değişimlerin farkında olmalıdır. Türkiye’nin, 'biz Lozan Antlaşmasının maddelerini değiştirmek için ne yapabiliriz, hangi temelde bir siyaset yürütmeliyiz' şeklinde dayatma kartları vardır.” dedi.

'AMACIMIZ LOZAN ANTLAŞMASINA KARŞI ORTAK TAVIR ALMAK'


KNK üyesi ve aynı zamanda Başûr Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Şoreş Xidir ise Lozan antlaşmasının Kürtlerine aleyhine ve Ortadoğu’daki tüm karışıklığın sebebi olduğunu söyleyerek, “Bu antlaşmadan en zararlı çıkan Kürt halkıdır. Dört işgalci devlet arasında parçalanmış. Bu yüzyılda Kürtler birçok defa soykırım saldırılarına uğramıştır. Kürtler üzerinde soykırım uygulandı. Lozan Antlaşmasının 100'üncü yılında KNK öncülüğünde güzel bir çalışma yürütülüyor. Tüm partiler, dini çevreler, diğer inançlar çevreleri ve tüm farklılıklar, bir amaç etrafında Lozan Antlaşmasına karşı birleşmişler.  Maalesef Kürtler şimdiye kadar ortak bir proje etrafında birleşememişler. KNK bu sorumluluğu üstlenerek, Lozan Antlaşmasının 100'üncü yılında Lozan’da büyük bir konferans gerçekleştiriyor.  Amacımız Lozan antlaşmasına karşı ortak bir tavır ve strateji ortaya koymaktır” diye konuştu.