YPG: Çetelerin saldırıları boşa çıkarıldı

YPG Basın Merkezi, çetelerin dün gece 2 patlayıcı yüklü araç ile saldırı girişiminde bulunduğunu ve her iki patlayıcı yüklü aracın hedefine ulaşamadan YPG savaşçıları tarafından imha edildiğini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin 11 Eylül’de Şedade’ye yönelik düzenlediği saldırılarının kırılması ardından dün gece aynı bölgeye 2 patlayıcı yüklü araçla saldırı girişiminde bulunduğunu ve her iki patlayıcı yüklü aracın hedefine ulaşamadan YPG savaşçıları tarafından imha edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi şunları kaydetti: “DAIŞ çetelerinin 11 Eylül günü Şedad’a bağlı Azawî köyü ve çevresine yönelik düzenlediği saldırılar ardından başlayan çatışmaların sonuçları dün yapılan bir açıklamayla paylaşılmıştı. Aynı bölgelerde DAIŞ çeteleri dün gece de 2 patlayıcı yüklü araçla saldırı girişiminde bulunmuştur. Her 2 araç da güçlerimizin mevziilerine yetişmeden patlatılarak imha edilmiştir.

Çatışmaların sonlanması ardından güçlerimizin alanda başlattığı arama faaliyetleri de sonuçlanmıştır.

Buna göre 3 günlük şiddetli çatışmalarda toplam 55 DAIŞ çetesi öldürülmüştür (Dün yapılan açıklamada öldürüldüğü belirtilen 38 çete de bu 55 rakamının içindedir). Yine bu çatışmalarda 6 patlayıcı yüklü araç, 1 askeri araç, 1 dozer, 1 adet 57’lik topun monte edildiği araç imha edilmiştir.

Bu alanlarda güçlerimiz 13 çete cenazesiyle birlikte 3 adet kalaşnikof, 1 adet RPG roketatar, 1 adet 12,5mm’lik doçka, 1 adet 14,5mm’lik doçka, 1 adet SPG9 silahı, 1 adet 57’lik top, 1 adet doçka arabası, 2 adet el yapımı havan topu ve 20 adet katuşa roketi ele geçirmiştir.”