GÖRÜNTÜLÜ

YPG’li Abdulhekim için Kerkük’te taziye

Süluk’ta yaşamın yitiren ve önceki gün Rojava’dan getirilerek Kerkük’te toprağa verilen Senger Abdulhekim (Erdal Sorxwin) için Kerkük’te ailesi tarafından iki günlük taziye çadırı kuruldu.

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi (Komalên Ciwan) ve Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesinin yanı sıra kalabalık bir kitle çadırı ziyaret ederek, taziyelerde bulundu.

Taziyede konuşan Güney Kürdistan PKK Şehitler komitesi üyesi Fethiye Ali,  “bu bizim ne ilk şehidimiz ne son şehidimiz, devrimimiz büyüdükçe düşmanlarımız o kadar çoğalıyor. Rojava’dan Güney kadar bu şehitleri olmasaydı bugün Kerkük’te kalamaz olurduk. Kürt kızları ve oğulları kanlarını bu halk için döküyor” dedi. 

Tevgera Azadi Kerkük il temsilciliği adına konuşan öğretmen Aso Mıhemmed ise, Kürt düşmanları birleşerek Kürtlerin kazanımlarını tasfiye etmeye çalıştıklarına dikkat çekerek “Buna karşı Şehit Erdal Sorxwin Kürdistan’a konulan sınırları kırarak Rojava Kürdistan’ına ülkesi için savaşmaya gitti. Şehit Erdal’ın bize çağrısı, saldırılar karşısında ulusal birliğimizi kurmak ve devrime halk olarak katılma çağrısıdır” şeklinde konuştu.

Anne Basime Şukir Kakıl da, “Şehit Erdal ölmedi buradadır” diyerek, oğlunun Kürdistan'ın Kürdistan'ın özgürlüğü için şehit düşmesinden büyük onur duyduğunu söyledi.

Ziyarete gelenler, Peyman Omer adındaki bir çocuğun Kürdistan şehitleri üzerine şiir okumasının ardından Seyit Tomari camisinde YPG savaşçısı Abdulhekim’in ailesine taziyelerini sundu.

...