YPG Savaşçısı Abdulhakim Kerkük’te toprağa verildi

Rojava’nın Sulük kentinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Erdal Sorxwin (Senger Abdulhakim) Kerkük’te görkemli bir törenle son yoluculuğuna uğurlandı.

Rojava’nın Sulük kentinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Senger Abdulhakim’in cenazesi, Güney Kürdistan ile Rojava sınırında 10 gün bekletildikten sonra dün Duhok üzerinden Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine getirilerek törenle toprağa verildi.

Kerkük Azadi hastanesinde otopsisi yapılan Abdulhakim’in cenazesi yasal işlemlerin ardından baba evine götürülerek helallik alındı ve kılınan cenaze namazından sonra Rahimawa kent mezarlığında toprağa verildi.

Törene katılan Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesi Üyesi Beyan Ferec, Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Eşbaşkanı Şilan Şakir, PYD Temsicisi Şex Bedir, YJA-Star Kerkük Komutanlarına Beritan Ruken ve aile adına da baba Abdulhekim birer konuşma yaptı.

Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesi üyesi Beyan Ferec, “Her gün Kürdistan üzerinde planlar yapan düşmanlarımız var. Şehit Erdal’lar olmasaydı biz bu topraklarda özgürce kalamayacaktık. Onun için buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum, hiç zaman kaybetmeden Ulusal Kongre’nin yapılması gerekiyor. Hem şehitlerimizin anılarına doğru sahip çıkmak hem de ülkemiz üzerindeki saldırıları kırmak ancak ulusal birlikle gerçekleşir” diye konuştu.

Tevgera Azadî Eşbaşkanı Şilan Şakir de konuşmasında şunları söyledi: “Şehit Erdal’larla Kürt halkının başı her zamankinden daha diktir. Çünkü onlar özgürlüğün temsilcisidirler. Kürt gençleri Kerkük’te Mınbic’te, Kobanê’de, Mahabad’da, Amed’te mücadele ediyor. Bu yoldaşların yolu Kürt halkının yoludur. Buradan bir kez daha onların anılarına sahip çıkacağımızın sözünü veriyoruz.”

YJA-Star Kerkük Komutanlarından Beritan Ruken ise, “Biz Önder Apo’nun fedaileri olarak bu halkı özgürlüğe kavuşturmadan tek bir gün yerimizde durmayacağız. Şehit Erdallaların ve arkadaşlarının umutları kesinlikle yarım kalmayacaktır. Onların yolunda bedeli ne olursa olsun zaferi kesin kılacağız” dedi.

PYD adına konuşan Şêx Bedir de, Kürtlerin nice kız ve oğullarının bu topraklarda özgürlük için can verdiğini söyledi. Şêx Bedir, “Bize düşen ise onların davalarını layıkıyla temsil etmektir” diye devam etti.

Baba Abdulhekim ise şunları ifade etti: “Oğlumuzun şahadeti ile başım dik. Dört oğlum daha var, bu ülke ve halkımın özgürlüğü için gerekirse bu çocuklarımı da şahadete uğurlamaya hazırım.”

Ayrıca, törende çekim yapan KDP basınına tepki gösteren kitle, Rojava’ya dair yalan haber yaptıklarını belirterek tören alanından uzaklaştırdı. Bunun üzerine KDP’ye bağlı K24, Kerküklü gençlerin bu tepkisini de “Bizi alandan YPG çıkardı” şeklinde çarpıtarak izleyicilerine sundu. 

...