YPG savaşçısı Osman kitlesel törnele defnedildi

Til Hemis’de 2014 yılında yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mezlûm Osman (Şahîn Kobanê), kitlesel törenle defnedildi.

Rojava'nın Kobanê kentinde, 2014 yılında Til Hemis’de  yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mezlûm Osman (Şahîn Kobanê), yüzlerce kişinin katıldığı törenle, defnedildi. Kobanê Hastanesi'nden alınan cenaze, Termik Köyü'ndeki Şehîd Dîcle Şehitliği’ne getirildi. Kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterlerinin yanı sıra YPG/YPJ bayraklarını taşıyarak, sloganlar attı. 

Şehitlikte yapılan askeri törenin ardından, TEV-DEM  Girê Spî Örgütü adına konuşan Selah Kobanê, "Bu kahramanlar, canlarıyla, bölgedeki farklı oluşumları bir araya getirdi. Onların sayesinde biz bugün burada toplandık. Bugün Rojava üzerinde birçok kirli planlar yapılıyor ve oyunlar oynanıyor. Bu yüzden birliğimizi daha çok güçlendirmeliyiz. Çetelere karşı savaşan bütün savunma güçlerimize destek vereceğiz ve başaracağız" diye belirtti

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Arif Kobanê ise konuşmasında şunları kaydetti: "Şehît Şahin şahsında Sûsik köyünde,  yıldızlara varan bütün Eylül şehitlerini saygı ile anıyorum.Onların yüceliği önünde saygı ile eğiliyoruz.”Ardından, Şehit Aileleri Meclis üyesi Ronahî Ehmed, şehadet belgesini okuduktan sonra, Şahin  Kobanê'nin ailesine teslim etti. Cenaze, “Şehîd Namirin” sloganlarıyla defnedildi.