YPG savaşçısı Sorxwîn’in cenazesi Güney Kürdistan’a gönderildi

Siluk’ta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Erdal Sorxwîn’in cenazesi yüzlerce kişi tarafından son yolcuğuna uğurlanmak üzere Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Güney Kürdistan’a gönderildi.

Siluk’ta yaşamını yitiren YPG savaşçısı Erdal Sorxwîn’in (Singir Ebdulhekîm) cenazesini Derik Hastanesi’nden teslim alan halk, konvoy ile anaların zılgıtları ve ꞌŞehîd Namirinꞌ sloganları eşliğinde, Sêmalka Sınır Kapısı’na hareket etti.

Cenaze Güney Kürdistan’a gönderilmeden Sêmalka Sınır Kapısı’nda ise bir tören düzenlendi. Törene, Cizre kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Heyfa Erebo ve Yasama Meclisi Divan üyesi Perwîn Mihemed de katıldı.

Askeri tören ardından bir konuşma yapan YPJ Komutanlarından Roza Dêrik Sorxwîn’in ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Dêrik, Rojava ve Kuzey Suriye’nin özgürlüğü sağlanana kadar şehitlerin mücadelesinin takipçisi olacaklarının sözünü yineledi.

Cizre kantonu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Heyfa Erebo ise konuşmasında bütün şehit ailelerine başsağlığı diledi ve Kürt gençlerinin KDP’nin koyduğu sınırları yıktığını belirtti.

Heyfa Erebo, KDP’nin şehitlere karşı uyguladığı siyaseti eleştirerek, “Şehitler kırmızıçizgimizdir. Şehitlerimizin cenazesine kim el uzatırsa direkt cezalandırılmalı” dedi.

Heyfa Erebo, Kürt güçlerine de çağrıda bulunarak acilen Kürt Ulusal Kongresinin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından şehidin cenazesi sloganlar arasında Güney Kürdistan’a uğurlandı.