YPS’den İpekyolu emniyetine eylem

YPS Genel Koordinasyonu, Van’ın İpekyolu ilçesinde emniyet binasını hedef alan bir eylem yapıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, Van’ın İpekyolu ilçesinde 19 Eylül akşamı 20.30’da direniş birliklerinin İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün etrafındaki mevzilerin ve emniyet binasının hedef alındığını belirtti. Orta ve ferdi silahla yapılan eylemden sonra kısa süreli bir çatışma yaşandığını da vurgulayan YPS Genel Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Silopi’nin Rıhani Köyünde 17 Eylül sabah saat 07.00'de çeteler bir operasyon başlattı. Bu operasyon Rıhani köyünün kırsalında arama - tarama şeklinde devam etti. Operasyon öğleden sonra saat 14:00'de sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

İPEKYOLU EMNİYETİNE EYLEM

Va’ın İpekyolu ilçesinde 19 Eylül akşam saat 20:30'da direniş birliklerimiz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün etrafındaki mevziler ve Emniyet binası hedef aldı. Orta ve ferdi silahlar yapılan etkili vuruşlar sonrası kısa süreli bir çatışma da yaşandı. Başka bir birliğimiz eylemden 10 dakika sonra çeteleri (PÖH) müdürlüğün bahçesinde toplandıkları esnada vurdu. Emniyet binasında bulunan AVM binasına müdahale amaçlı gelen çeteler de birimlerimizin hedefi haline geldi. Bu çetelerde etkili vuruldu.

Bu eylemden sonra birimlerimiz bir kademe geri çekildi. Yine Şehit Fırat Mahallesi çevresindeki birçok yol denetime alındı.

Saray medyasının son dakika haberine göre 3 yaralılarını verdi. Bu doğru değildir. Saray çetelerinin birçok ölü ve yaralısı vardır.

Gerçekleşen eylemlerimiz son süreçte şehit düşen Çekdar ve Reber adlı üyelerimizin intikamı anısına yapılmıştır.

ÇATAK’TA KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

16 Eylül günün birimlerimiz Çatak'a bağlı Xavışkan alanında bulununa Tızizé köprüsünü denetime almıştır. Bu yol denetimi esnasında birçok kez uyarılan ve ajanlık yapan Ali Ogün adlı kontra vurularak öldürülmüştür.”