YPS farklı tarihlerde yaşamını yitiren 9 üyesinin kimliğini açıkladı

YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak’taki öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitiren 6 üyesi ve Van’da yaşamını yitiren 3 üyesinin kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, Mardin’in Derik ilçesinde 13 Eylül akşamı YPS birimlerinin Saray çetelerinin yeni geliştirdiği bekçilik faaliyetini arttırmaya çalışan ve Kürt halkının mücadele değerleriyle oynamaya kalkışan Eser Çarçur adında bir işbirlikçiyi cezalandırdığını açıkladı.

YPS Genel Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

“Şırnak/ Şırnak direnişinde 25 Nisan'dan beri haber alınamayan ve şahadetini son zamanlarda netleştirdiğimiz 6 üyemizin sicil bilgileri şöyledir:

Botan Besta / Haci Üstek / Zeynep - Mehmet / Şırnak

Dıjwar Amed / Mehmethan Yıldız / İpek - Ali İhsan / Amed

Dılsoz Tolhıldan / Yüksel Abukan / Rızbar - Sadullah / Wan-Çatak

Kawa / Mızhab Ünal / Kesire - Resul  

Sarya Herekol / Necla Sivil / Meryem - Gurgin

Rubar / ..... Adıgüzel / Siirt

Van/ 13 Haziran günü polis takibini fark edip çatışmaya giren ve çatışmada şehit düşen üyemizin sicil bilgileridir.

Andok Serhad / Mehmet Emin Öcer / Tırkan - Ramazan / İzmir / Şahadet Tarihi 14 Haziran Wan - Edremit

11 Eylül günü Van/ İpekyolu – Şehit Fırat - Karşıyaka ilçesinde saray çetelerinin operasyonun da 2 üyemiz şehit düşmüştür. Şehit üyemizin sicili:

Reber Rojhat / Barış Kara / Feleknas - Mecit / Van - Şax

Çekdar Wan / Rafık Bilekçi / Lütfiye - İlhan / Van

Derik merkezde 13 Eylül akşam saatlerinde birimlerimiz saray çetelerinin yeni geliştirdiği bekçilik faaliyetini arttırmaya çalışan ve halkımızın mücadele değerleriyle oynamaya kalkışan Eser Çaçur adında bir işbirlikçi ajan cezalandırılmıştır.

Hakkari Merkezde 14 Eylül akşam saat 10:00'da Mezran Mahallesinde birimlerimiz 1 kontrayı hedef alıp vurdu. Bu kontra yaralıdır. Kontranın adı Hamit Öztürk'tür.”