YPS-JIN, özyönetim direnişçisi Zeryan Deniz Amed’i andı

YPS-JIN Koordinasyonu, özyönetim direnişçisi Zeryan Deniz Amed’i şehadetinin altıncı yıl dönümünde andı.

Yazılı bir açıklamada bulunan YPS-JIN Koordinasyonu, “Başta Kürt halkının ve Özgürlük hareketinin onurunu koruyan, halk öncülüğüyle ruh veren ve sonuna kadar direnip kahramanlık destanları yazan, yiğit ve kahraman komutan Zeryan şahsında tüm YPS/YPS-JIN öz yönetim direniş şehitlerimizi, Dem Dema Azadiyê, Cenga Xabur ve Cenga Bazên Zagrosê hamlelerinde şehit düşen yoldaşlarımızı ve Mayıs Ayı Şehitlerini saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Zeryan Deniz Amed yoldaşın şehadetinin 6. yıl dönümünde direnişi yükseltme, düşmana güçlü darbeler vurma, örgütlü halk, örgütlü kadın ve örgütlü gençleri yaratma sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Anma mesajında devamla şu ifadeler yer aldı:

“Öz yönetim direnişinde ateşten gömlek giymiş, Kürdistan’ın yiğit evlatları Zeryan, Çiyager, Nucan, Axin, Xebatkar, Berfin, Mehmet Tunç, Asya ve daha nice direniş şehitlerimiz Şırnak’ta, Cizre’de, Sur’da, Nusaybin’de Hezex’te, Gever’de, Silopi’de ve Kürdistan’ın birçok şehrinde halkını öncüsüyle buluşturmanın, düşmanda sendrom yaşatmanın, muhteşem sonun ve diz çökmemenin yaratıcısı oldular. Şırnak öz yönetim direnişinin öncü komutanlarından olan Zeryan yoldaş da, duruşu, mücadele ruhu ve yoldaşlığıyla Şırnak halkını öncüsüyle buluşturmuş ve direnişçilerin yüreğinde büyük yer edinmiştir.

Zeryan’ın yıllarca kaldığı, Zagroslarda mücadele ve yoldaşlık ruhu, şimdilerde Mamreşo’da, Heftanin’de Avaşin’de, Zap’ta, Metina’da, Kürdistan kentlerinde ve Türkiye metropollerinde ruhuna kavuştu. Direnen yoldaşların savaşma, adanma ve özgürce yaşama tutkusu Zeryanca oldu ve olmaya devam ediyor.

YPS-JIN Koordinasyonu olarak Önderliğimiz üzerinde uygulanan işkence sisteminin, direniş şehitlerimizin, halkımıza yapılan zulmün, intikamını almaya devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz. Tüm Kürdistan halkını, kadın ve gençlerini AKP-MHP faşist güruhlarının soykırım, tecavüz, kültür kırımı saldırılarına Zeryanca, Zelalce, Nujince direnmeye, savaşmaya ve mücadeleyi sahiplenmeye çağırıyoruz.”