YPS'li Kaval, babasının okuduğu marşla uğurlandı

Şırnak'taki öz yönetim direnişinde yaşamını yitiren YPS'li Baran Kaval için cenaze töreni düzenlendi. Törende konuşan Baba Kaval, direnirken yaşamını yitiren hiçbir gencin unutulmayacağını söyleyerek, Çerxa Şoreşê Marşı'nı okudu.

Şırnak'ta özyönetim direnişi sırasında Mayıs ayında yaşamını yitiren YPS Üyesi Baran Kaval'ın (Tufan Amed) Silopi'de Kimsesizler Mezarlığında defnedilen cenazesi, aylar süren DNA testinin sonuçlanmasının ardından dün akşam saatlerinde Amed'e getirildi  ve Yeniköy Mezarlığı'ndaki morga konuldu.

Düzenlenen cenaze törenine ise Kaval Ailesi, HDP Amed milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Barış Anneleri Meclisi, DBP ve MEYADER yöneticileriyle beraber yüzlerce kişi katıldı. 

Cenaze, dini vecibeler yerine getirildikten sonra PKK bayrağına sarılarak omuzlandı, zafer işaretleri ve "Ey şehîd xwîna te erdê namîne", "Riya şehîd riya me PKK partiya me" sloganlarıyla defnedileceği mezarı başına getirildi. Cenaze toprağa verildikten sonra SES Amed Şube Eşbaşkanı, Baba Ramazan Kaval, Çerxa Şoreşê Marşı'nı okudu. 

PENÇE: ÖCALAN'A KULAK VERİLMELİ

MEYADER Amed Şube Eşbaşkanı Hasan Pençe, törendeki konuşmasında, dört taraftan Kürtlere yönelik katliamların yapıldığını söyledi. Pençe, Kürt gençlerinin onurlu bir yaşam için direndiklerini söyledi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bayramda verdiği çağrıya kulak verilmesini istedi.

BABA KAVAL: HİÇBİRİ UNUTULMAYACAK

Baba Kaval ise oğlunu arkadaşlarının yanından alıp Amed'deki arkadaşlarına misafir ettiklerini söyleyerek, 5 aydır cenazelerini alabilmek için bürokratik işlemlerle ve devletin engellemeleriyle karşılaştıklarını kaydetti. Kaval, şöyle konuştu: "Biz Kürtler her zaman insanlık için, halkların bir arada, onurlu bir şekilde yaşamaları için barışı savunduk. Maalesef buna karşılık Kürdistan'da kirli bir savaş sürdürülüyor. Şehid Tofan, Şırnak savaşında yaşamını yitirdi. 5 aydır şehidimizin peşindeyiz. Bürokrasi ve devlet güçleri sürekli bize sorun ve engeller çıkarttı. Amaçları ise bizi acılarımızı ağırlaştırarak mücadeleden alıkoymaktı. Heval Tofan şahsında yaşamını yitiren tüm gençleri saygıyla anıyorum. Yaşamını yitiren hiçbir şehit unutulmayacaktır." 

Törenin sonunda da Anne Havva Kaval yanında getirdiği gülleri oğlunun mezarına serdi. 

YPS'li Baran Kaval için taziyeler Hazrolular Yasevi'nde kabul edilecek.