YPS ve YPS-Jin: Her yerde direniş örgütlenmeli

YPS ve YPS-Jin Koordinasyonu, uluslararası 15 Şubat komplosunun 21’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “her sokak, her köy, her kentte direnişi örgütlemek gerektiğini” vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS ve YPS-Jin Koordinasyonu, “15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun 22. yılında komplocu güçleri lanetlerken, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ sloganı altında Önder Apo etrafında ateşten bir çember oluşturan başta Halit Oral, Selamet Menteş, Aynur Artan ve Hatice Ana şahsında tüm devrim şehitlerini minnetle anıyor, anılarına bağlılığın gereğini Önder Apo ile özgür toplum temelinde özgür vatanda buluşarak yerine getireceğimiz temelindeki sözümüzü yineliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “15 Şubat Komplosu uluslararası güçlerin Ortadoğu'ya müdahale öncesi devrimci bir alternatifi yok etmeyi amaçlaması yanında Türkiye'yi bu müdahalede kullanmak için gerçekleştirilmiştir. Önderlik yakalandığında Kürt Özgürlük Hareketinin tasfiye edileceği hesaplanmıştı. Ancak komployu gerçekleştiren uluslarası güçlerin beklemedikleri halk sahiplenmesi daha baştan bu komployu boşa çıkarmıştır. Tarihte hiçbir halkın Önderliğini sahiplenmediği kadar Kürt halkı Önderliğine sahip çıkmıştır. Kürt halkı Önderliğini sahiplenmek için öz savunma bilinci ile hem Kürdistan'ın her yerinde hem de Kürtlerin yaşadığı tüm ülkelerde ayağa kalkmıştır. “Güneşimizi Karartamazsınız” sloganıyla geliştirdikleri direnişle Önder Apo etrafında ateşten barikat kurmuşlardır. Komplo sürecinde ayağa kalkan halkımız ve bu direnişte şehit düşenler bu komplonun başarılı olmayacağını daha ilk günden dünyaya ilan etmişlerdir.

İmralı işkence sisteminin tüm vahşi, insanlık dışı saldırılarına karşı Önder Apo İmralı’da, Kürt halkı ise yaşamın her alanında en ağır bedelleri göze alarak amansız bir direnişi 22 yıldır kesintisiz bir biçimde yılmadan sürdürmektedir. Bu görkemli mücadele faşizme karşı direnen tüm kesimlere moral ve cesaret vermekte, ortak mücadele zeminini güçlendirmektedir.

Önder Apo, özgürce ve insanca yaşamak isteyen herkes adına İmralı’da direnmektedir. Faşist AKP-MHP ittifakı ve sessizlikleri ile bu faşist saldırılara ortak olan güçler İmralı tecridi ile Kürt halkının olduğu kadar, demokrasi ve barış isteyen tüm kesimlerin iradesini ve umudunu kırmayı hedeflemektedir. Bu anlamda İmralı’da Önderlik şahsında herkes tecrit altına alınmaktadır. Bundan dolayı İmralı tecridine karşı mücadele etmek aynı zamanda kendi özgür geleceği için, öz savunma bilinci ile mücadele etmek demektir. İmralı tecridi kırılmadan Kürt sorununun çözümü gelişmeyecek, Ortadoğu’daki kaoslu durum sona ermeyecektir. Bunun için kadınlar, gençler başta olmak üzere özgür yarınlara dair umudu ve amacı olan herkesin İmralı tecridi karşısında mücadele etmesi hayati önemdedir.

Önder Apo’suz bir yaşama ne Kürt halkının ne de onun öz savunma gücü olarak bizlerin tahammülü kalmamıştır. Komplonun 22. yılında öz irade ve öz savunma bilinci ile mücadeleyi zafere ulaştırma ve İmralı işkence sistemini yok etme görevi önümüzde durmaktadır. Bu nedenle Türk egemen sistemine karşı ülkemizin her sokağında, her mahallesinde, her köyünde, her şehrinde kısacası Türk egemenlerine ait nerede ne varsa ona karşı direnişi örgütlemek ve yürütmek en başta gelen zafer görevi olacaktır. Bu temelde başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halkımızı Önder Apo’nun geliştirdiği direniş öncülüğünde kimliğini, özgürlüğünü ve toplumsallığını savunmaya çağırıyoruz. Toplumsallığa dayalı özgür kimlik savunması komplonun nihai yenilgisi olacaktır.

Komplonun 22. yılında komploculara karşı ‘Önder Apo’nun esaretine alışmadık ve alışmayacağız’, ‘Önderliksiz yaşam olmaz’, ‘Önder Apo’nun özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür’ şiarlarının örgütlü kimliği, bilinci ve eylemi olma temelinde mücadeleyi yükseltmeliyiz. Kürt halkının öz savunma gücü olan YPS ve YPS-Jin olarak; Öz yönetim direniş ruhu ile bütün alanlarında Zeryanların, Çiyagerlerin savaş tarzı ile savaşarak, direnerek İmralı sistemini paramparça edinceye kadar mücadele etme sözümüzü yineliyoruz.”